Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Erciş'te - Son Dakika
Yerel

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Erciş'te

Kırgızistan\'ın Ankara Büyükelçisi Erciş\'te

Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, Van’ın Erciş ilçesindeki Ulupamir Mahallesi’nde yaşamlarını sürdüren soydaşlarını ziyaret etti.

06.11.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, Van'ın Erciş ilçesindeki Ulupamir Mahallesi'nde yaşamlarını sürdüren soydaşlarını ziyaret etti.

Öğle saatlerinde karayolu ile Van'dan Erciş'e gelen Dzhunusov, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar ile birlikte Sahilkent Mahallesi'nde bulunan Büyük Hafız Camisi'nde Cuma Namazı'nı eda etti. Ardından, kaymakamlıkça onuruna verilen yemeğe katılan Büyükelçi Dzhunusov, kaymakamlığı da ziyaret ederek Kaymakam Yaşar'dan Erciş hakkında bilgi aldı. Büyükelçi, kendisine gösterilen yakın ilgiden ötürü İlçe Kaymakamı Yaşar'a teşekkür etti.

Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar ise, büyükelçinin Erciş'i ve ilçede yaşayan Kırgızlıları onurlandırdığını belirterek, ziyaretinden ötürü mutluluk duyduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, Kaymakam Yaşar tarafından Büyükelçi Dzhunusov'a ilçeyi anımsatan çeşitli hediyeler takdim etti. Buyükelçi ise, Kaymakam Yaşar'a Kırgız motifli bir duvar halısı ile kalpak hediye etti.

Ziyaretin ardından, Kaymakamlık Şeref Defteri'ni de imzalayan ve burada hatıra fotoğrafı çektirten Büyükelçi, daha sonra soydaşlarının yaşadığı Ulupamir Mahallesi'ne geçerek geceyi burada geçirecek. Büyükelçinin yarın Ulupamir Mahallesi'nde yapımı tamamlanan okul ve caminin açılış törenine katılacağı, ayrıca Türk vatandaşı Kırgız Türkleriyle hasret gidereceği bildirildi. Büyükelçi İbragim Dzhunusov, akşam saatlerinde ilçeden ayrılarak Van'a hareket ettikten sonra, uçakla Ankara'ya geçeceği kaydedildi.

(NÇ-MSA-Y)

. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Erciş'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement