Kırıkkale'de Denek Dağına Cumhuriyet Yürüyüşü Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de Denek Dağına Cumhuriyet Yürüyüşü Düzenlendi

Kırıkkale\'de Denek Dağına Cumhuriyet Yürüyüşü Düzenlendi

Kırıkkale'de Cumhuriyetin 90.yıl kutlamaları kapsamında Kırıkkale'nin en yüksek dağı olan Denek Dağı zirvesine yürüyüş düzenlendi.

28.10.2013 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'de Cumhuriyetin 90. yıl kutlamaları kapsamında Kırıkkale'nin en yüksek dağı olan Denek Dağı zirvesine yürüyüş düzenlendi.

Cumhuriyetimizin 90'ncı yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde yapılan kutlamalar, Kırıkkale'nin 1744 metre yüksekliğindeki en yüksek dağı olan Denek Dağı zirvesinde yapıldı.

Kırıkkale Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği tarafından Denek Dağı 5. Geleneksel Cumhuriyet yürüyüşüne Kırıkkale Valisi Ali Kolat, İl Jandarma Alay Komutanı Alb. Harun Karabulut, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, kamu kurum ve kuruluş idarecileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile 7'den 70'e çok sayıda vatandaş katıldı.

Ekinliğe katılanlar ilk olarak Balışeyh ilçesine bağlı Eldelek köyü yakınlarında toplanma merkezinde buluştu. Burada çeşitli müzik gösterileri eşliğinde halay çekildi, oyunlar oynandı ve yöresel yemekler ikram edildi.

Vali Kolat, burada yaptığı açıklamada, etkinliğin Cumhuriyetin 90. Yıldönümü kutlamaları kapsamında yapıldığını belirterek, yürüyüşe katılımın yüksek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve emeği geçen tüm ilgililere teşekkür etti.

Vali Kolat ve beraberindeki katılımcılar daha sonra zirve yürüyüşüne başladılar. Zirveye kadar ulaşan katılımcılar, burada Vali Ali Kolat'ın Zirve Defteri'ne yazı yazdı. Katılımcılar zirvede çevre gezilerinin yanı sıra bolca hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinlik daha sonra Ustalar Topluluğunun konseri ve katılım belgelerinin dağıtılmalarının ardından son buldu. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de Denek Dağına Cumhuriyet Yürüyüşü Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement