Kırıkkale'de Etkili Olan Dolu Ekili Alanlara Zarar Verdi - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de Etkili Olan Dolu Ekili Alanlara Zarar Verdi

Kırıkkale'de etkili olan dolu ve sağanak bazı köylerde ekili alanlara zarar verdi.

25.05.2015 20:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'de etkili olan dolu ve sağanak bazı köylerde ekili alanlara zarar verdi.

Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Battalobası, Bıyıkaydın, Kösedurak, Selamlı, Kulaksız ve Ulaklı köylerinde etkili olan yağışın yollara ve ekili alanlara zarar verdiğini söyledi.

Yağışın ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş ve diğer kurum amirleriyle köylerde inceleme yaptıklarını belirten Yıldırım, "Ani başlayan dolu ve sağanak nedeniyle ekili alanlardaki buğday, arpa, ay çekirdeği ve diğer hububat ürünleri olumsuz yönde etkilendi, tarlalarda ve yollarda su birikintileri oluştu. Ekiplerimizin ilk belirlemesine göre, yüzde 30-70 oranında bir zarar olduğu tahmin ediliyor" dedi.

Ekinleri yağıştan etkilenen vatandaşlara, 'geçmiş olsun' dileklerini ilettiğini aktaran Yıldırım, can kaybı olmamasının ise sevindirici olduğunu vurguladı.

Yağışın ardından gelen sel nedeniyle yollarda oluşan çamur birikintilerinin ekipler tarafından temizlendiğini ve köy yollarında ulaşımda sıkıntı olmadığını ifade eden Yıldırım, bozulan köy yollarının ise kısa sürede onarılacağını söyledi.

Yıldırım, tarlalarda oluşan zararla ilgili hasar tespit çalışmalarının devam ettiğine dikkati çekerek, çiftçilerin konuyla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaatta bulunabileceklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de Etkili Olan Dolu Ekili Alanlara Zarar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement