Kırıkkale'de Fetö Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de Fetö Davası Başladı

Kırıkkale\'de Fetö Davası Başladı

KIRIKKALE'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında açılan üç ayrı davada mahkeme, 5 tutuklu sanıktan 3'ünün adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

25.10.2016 21:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KIRIKKALE'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında açılan üç ayrı davada mahkeme, 5 tutuklu sanıktan 3'ünün adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Sanıklar suçlamaları kabul etmezken, dava 7 Aralık tarihine ertelendi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra haklarında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan dava açılan 5 tutuklu sanık, hakim karşısına çıktı. Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen üç ayrı davaya, sanıklar Kırıkkale Mühimmat ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli binbaşı Mehmet Uysal ile astsubay Ümit Arıkan, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli başçavuş Hüseyin Keleş, FETÖ'nün kapatılan yurtlarında çalışan Ethem Ölmez ile Cengiz Kaya ve avukatları katıldı.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından binbaşı Mehmet Uysal ile astsubay Ümit Arıkan için hazırlanan iddianamede, şüphelilerin darbe girişiminde bulunanların yanında yer almak için gece birliklerine geldikleri, ancak başarısız olunca birliklerinden ayrıldıkları belirtildi. Savunmalarında suçlamaları kabul etmeyen Uysal ve Arıkan, FETÖ ile hiçbir bağlantılarının olmadığını ve örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması olan ByLock'u kullanmadıklarını söyleyerek, beraatlerini talep etti.

Diğer davanın duruşmasında ise İl Jandarma Komutanlığındaki görevinden ihraç edilen başçavuş Hüseyin Keleş, yargılandı. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianamede, şüpheli hakkında dinlenilen tanık beyanlarında, şüphelinin FETÖ ve örgüt liderini övücü, hükümet ve devlet büyüklerini kötüleyici ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren söylemlerde bulunduğu ifade edildi.

Sanık Keleş, savunmasında her hangi bir terör örgütüyle bağlantısının olmadığını, FETÖ'yü terör örgütü olarak kabul ettiğini, ByLock kullanmadığını ve tanık beyanlarını kabul etmediğini belirterek, beraatini istedi. Sanığın avukatı da müvekkilinin darbe gecesinde görevinin başında olmadığını ve atfedilen suçları kabul etmediklerini anlatarak, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, 3 sanığın tutuksuz yargılanmasına, adli kontrol şartıyla tahliye edilmelerine ve davanın 7 Aralık tarihine ertelenmesine karar verdi.

Ethem Ölmez ve Cengiz Kaya'nın yargılandığı davada ise her iki sanık, görev yaptıkları yurdun FETÖ'ye ait olduğunu bilmediklerini söyledi. Ölmez, maaşını Bank Asya'dan aldığı için orada hesabının olduğunu, ancak oradan kredi çekmediğini ileri sürerek, bireysel olarak dergilerine aboneliğinin bulunmadığını ve beraatini talep etti. Kaya ise darbenin olduğu gün eşinden boşandığını ve bu sürede Yalova'da ailesinin yanında olduğunu belirterek, kendisinin terör örgütü üyesi olmak için okumadığını aktardı. Suçlamaları kabul etmeyen Cengiz, tahliyesini talep etti. Sanıkların avukatı da müvekkillerinin tahliyelerini istedi.

Mahkeme, iki sanığın tutukluluk hallerinin devamına ve davanın 7 Aralık tarihine ertelenmesine karar verdi. - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de Fetö Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement