Kırıkkale'de Halep İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de Halep İçin Yardım Kampanyası

Kırıkkale Belediyesi ile Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Şube Başkanlığınca Halepliler için yardım kampanyası başlatıldı.

19.12.2016 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale Belediyesi ile Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Şube Başkanlığınca Halepliler için yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında, gıda ve giysi bağışlarının yapılması için Hüseyin Kahya Parkı'na çadır kuruldu.

Şube Başkanı Yusuf Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

Kampanyayla Haleplilere yardım etmek istediklerini belirten Erdoğan, "Halep için yapabileceğimiz ne varsa yapma gayretine girdik. Bu kampanyada bir mazlumun sofrasında AŞ veya üzerinde örtü olabilirsek ne mutlu bize." diye konuştu.

Öte yandan, Kırıkkale Şeyh Edebali İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğünce başlatılan Halep'e yardım kampanyasına, öğretmen, öğrenci ve veliler ilgi gösterdi. Öğrencilerin bağışladığı harçlıkları ve diğer yardımlar, Haleplilere gönderilmek üzere okul idaresine teslim edildi.

Okul Müdürü Hakkı Yaman, AA muhabirine, Halep'deki dram karşısında öğrencilerin sessiz kalmadığını söyledi.

Yaman, "Öğrencilerimizden Halep'teki çocuklar için şeker dahi getirenler oldu. Onların bu davranışı, bizleri hem gururlandırdı hem de duygulandırdı. Giysi, battaniye, gıda ve daha birçok yardım malzemesi, okulumuz öğretmen ve personeli tarafından ayrıştırılarak Suriye'ye gönderilmek üzere paketlendi." diye konuştu.

Toplanan 5 bin 965 liranın İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı hesabına aktarıldığını dile getiren Yaman, diğer malzemelerin ise Halep'e gönderilmek üzere yetkililere teslim edileceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de Halep İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement