Kırıkkale'de "Hububat Yetiştiriciliğinde Yapılan Yanlışlar ve Çözüm Yolları" Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de "Hububat Yetiştiriciliğinde Yapılan Yanlışlar ve Çözüm Yolları" Eğitimi

Bahşılı ilçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “Hububat Yetiştiriciliğinde Yapılan Yanlışlar ve Çözüm Yolları” eğitimi verildi.

14.01.2014 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahşılı ilçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından  "Hububat Yetiştiriciliğinde Yapılan Yanlışlar ve Çözüm Yolları" eğitimi verildi.

.Karaahmetli beldesindeki eğitime Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Karaahmetli Belediye Başkanı Faruk Aktaş ve çiftçiler katıldı.

Eğitimde konuşan İl Müdürü Kırbaş, Hububat Yetiştiriciliğinde Yapılan Yanlışlar ve Çözüm Yolları eğitimini tüm ilçelerde yapmak istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Üreticilerimizin her zaman yanında olduk.  Şu anda 10 eğitim projesi devam etmektedir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak makine alet desteklemesinde bulunuyoruz. Yüzde 50 hibe ile çiftçilerimize alet makine veriyoruz. Yatırım yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişilere 400 bin liraya kadar hibe verildi."

Bahşılı ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Tugay da ilçenin üreticilerinin en önemli geçim kaynağı olan  ve üretim alanlarının yüzde 90'dan fazlasını teşkil eden  buğday ve arpa ekimi konusunda çeşitli sıkıntılar olduğu ve bu sıkıntıların büyük bir çoğunluğunun eğitimle çözülebileceğini kaydetti. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de 'Hububat Yetiştiriciliğinde Yapılan Yanlışlar ve Çözüm Yolları' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement