Kırıkkale'de İl Koordinasyon Kurulu 4. Dönem Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de İl Koordinasyon Kurulu 4. Dönem Toplantısı Yapıldı

İl Koordinasyon Kurulu 4. Dönem toplantısı Vali Ali Kolat, başkanlığında yapıldı.

12.10.2013 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Koordinasyon Kurulu 4. Dönem toplantısı Vali Ali Kolat, başkanlığında yapıldı.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya,  Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, il müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda; kamu yatırımcı kuruluşlarının 2013 yılı 4. dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı için valiliğe verdikleri yatırım projeleri izleme ve değerlendirme raporlarının sonuçları görüşüldü.

Vali Kolat, burada yaptığı konuşmada, Projeleri İzleme ve Değerlendirme Raporları sonuçlarına göre, Kırıkkale genelinde yürütülen toplam proje sayısının  311 olduğunu belirterek, bu projelerin proje bedelleri toplamının 1 milyar 913 milyon 440 bin 218 lira, önceki yıllarda projeler için yapılan toplam harcama miktarının 852 milyon 537 bin 485 lira olduğunu söyledi.

Projelerin 2013 program yılı ödenekleri toplamı 321 milyon 958 bin 319 lira olduğunu ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:

"Gelen ödenek miktarı 265 milyon 851 bin 752 lira olup, dönem sonu itibariyle 139 milyon 807 bin 261 lira harcanmıştır. 2013 yatırım programında yer alan ödeneğe göre nakdi gerçekleşme oranı yüzde 43, gelen ödeneğe göre nakdi gerçekleşme oranı yüzde 53 seviyesindedir. 2013 yılı yatırım programında projeleri yer alan kamu yatırımcı bölge ve il kuruluşlarının, belirlemiş olduklan hedeflere yerinde ve zamanında ulaşabilmeleri için hizmetin kalitesinden fedakarlık yapmaksızın, kaynakları etkin, verimli ve ekonomik kullanımının sağlanarak maliyetleri azaltıcı yönde çalışmalarda gerekli hassasiyet gösterileceğine ve gereğinin yapılacağına inanıyorum. Ayrıca bu yıl içerisinde yatırımlarımızın büyük bir kısmını gerçekleştirmiş olacağız. Önemli olan işlerimizi iyi takip etmemiz ve paylaşmamız. İlimizde yürüttüğümüz 2 projeden de söz etmek istiyorum. İhtisas Silah OSB ile ilgili çalışmalarımız son noktaya geldi. Belediyemizin büyük katkılarıyla imar planlarını yaptık. Bakanlığımızın bu imar planlarını tasdik etmesiyle bunun uygulamasına geçeceğiz. Gerekli kredimizi alıp, arsa tahsislerine başlayacağız. İlimiz ve ülkemiz için son derece önemli bir proje. Silah İhtisas OSB ilk defa ilimizde kurulacak. Diğeri de Yeşil Vadi Projesi. Bu da hakikaten iyi bir noktaya geldi. Orada da imar uygulamalarını ve planlarını yaptık. Ankara Büyükşehir Belediyesiyle protokol imzaladık. Onlar da o bölgede uygulanacak projenin ihalesini yaptılar. İhaleyi takiben de uygulamaya geçecektir. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi gerekli ödeneği ayırdı. 8 ay içerisinde ciddi manada bir sonuca gideceğiz. Ama şunu açıkca söylüyorum. Bugüne kadar konuşulan ve söylenen Yeşil Vadi Projesi ciddi manada aşama kaydetti. Hem Kırıkkale hem de Ankara Kızılırmak ile buluşuyor."

Konuşmaların ardından, proje sahipleri, projelerinin fiziksel şartları ve gerçekleşme oranları hakkında bilgiler verdi. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de İl Koordinasyon Kurulu 4. Dönem Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement