Kırıkkale'de Kadınlardan 'Özgecan' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de Kadınlardan 'Özgecan' Eylemi

Kırıkkale\'de Kadınlardan \'Özgecan\' Eylemi

Kırıkkale'de biraraya gelen bir grup kadın, Mersin'de üniversiteli Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepki gösterdi.

19.02.2015 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'de biraraya gelen bir grup kadın, Mersin'de üniversiteli Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kadınlar, üniversiteli Özgecan'ın öldürülmesine tepki amaçlı sloganlar atarken, ellerin 'Aramızda gezerse bu kadar zihniyeti bozuk, biraz zor yaparız bu gidişle 3 tane çocuk', 'Kadına uzanan eller kırılsın', 'Hanımlarınızı üzmeyin, onlar size Allah-u tealanın emanetidir', 'Tek suçu kadın başına toplu taşıma aracına binmekti' yazılı dövizler taşıdı.

Kırıkkale Üreten Kadınlar Topluluğu Derneği Başkanı Ayşegül Bişkin basın açıklamasında şunları söyledi:

"21. Yüzyıl Türkiye'sinde Ortaçağdan kalma insanlık dışı olaylar ve en son yaşanan Özgecan Aslan kardeşimizin vahşice ölümü bizi meydanlara dökmüştür. Ne yazık ki ülkemizde kadın, çocuk cinayetlerinde, tecavüzlerde, istismarlarda artışlar görülmektedir. Özgeçan Aslan cinayeti eğitim sisteminde ve ahlaki değerlerde görülen çöküşün geldiği son noktadır. Bu vahşet hepimizi tehdit eden toplumsal bir soruna işaret etmektedir. Nerede ne zaman karşımıza çıkacağı belli olmayan ahlaki değerlerden yoksun bu caniler için ne yazık ki cezalar caydırıcı değildir. Cezaların caydırıcı olmaması, eğitim sisteminde yaşanan aksaklıklar ve adaletin yerini bulmaması bu kişileri daha da güçlendirmektedir." - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de Kadınlardan 'Özgecan' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği dümen arızası nedeniyle kısa süreliğine kapatıldı
    00:45 İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği dümen arızası nedeniyle kısa süreliğine kapatıldı

    Kandilli önlerinde bir kargo gemisinin dümen arızası yaşaması nedeniyle İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği tedbir amacıyla kısa süreliğine kapatıldı. Arızalanan gemi emniyetli bir bölgeye alındıktan sonra saat 00.20 itibarıyla gemi trafiği güney-kuzey yönlü olarak açıldı.

  • Bursa'da Azot Yüklü Tanker Şarampole Devrildi: 1 Ölü
    00:44 Bursa'da Azot Yüklü Tanker Şarampole Devrildi: 1 Ölü

    Bursa'nın Kestel ilçesinde kontrolden çıkan azot yüklü tanker, viraja geldiği esnada şarampole devrildi. Devrilmenin ardından patlama meydana gelirken, kazada sürücünün olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. İtfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi ve alevler kısa sürede söndürüldü. Ekiplerin konuyla ilgili çalışmaları devam ediyor.

  • Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi: Seçimlerde 5 bin 67 jandarma ve polis görev yapacak
    00:43 Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi: Seçimlerde 5 bin 67 jandarma ve polis görev yapacak

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, yarın yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 5 bin 67 jandarma ve polisin güvenliği sağlayacağını bildirdi. Çiftçi, seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi için tüm tedbirlerin alındığını ve halkın iradesinin sandığa huzur ile güven içinde yansımasının demokrasi ve toplum birliği için önemli olduğunu belirtti. Erzurum'da 20 ilçede 2 bin 346 sandıkta 516 bin 952 seçmenin huzur içinde oy kullanması için çalışmaların sürdüğü vurgulandı. Çiftçi, seçimlerin serbest, adil ve güvenilir bir şekilde gerçekleşmesi için 2 bin 367 jandarma personeli ve 2 bin 700 emniyet mensubunun görev yapacağını açıkladı.

  • Adıyaman'da konteyner yatakhanesinde çıkan yangın devam ediyor
    00:35 Adıyaman'da konteyner yatakhanesinde çıkan yangın devam ediyor

    Adıyaman'da kalıcı konutların yapıldığı bölgede işçilerin kaldığı konteyner yatakhanede çıkan yangın devam ediyor. Yangın söndürme çalışmaları sürüyor.

  • Hamza Dağ, İzmir'i çağlar atlatmayı hedefliyor
    00:33 Hamza Dağ, İzmir'i çağlar atlatmayı hedefliyor

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Bayındır Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Uğur Demirezen'in mitinginde yaptığı konuşmada, İzmir'i çağlar atlatmayı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayalindeki gibi yapmayı hedeflediğini belirtti. Dağ, ayrıca Ankara'da yürütecekleri mesai sonucunda Bayındır'a yeni bir hastane yapacaklarını müjdeledi.


Advertisement