Kırıkkale'de "Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantada" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de "Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantada" Etkinliği

Kırıkkale'de Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Kahvaltımı yaptım meyvem çantada" etkinliği düzenlendi.

19.09.2014 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'de Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Kahvaltımı yaptım meyvem çantada" etkinliği düzenlendi.

Mustafa Necati İlkokulu'nda düzenlenen etkinliğe, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ender Feramiş Güngüneş ile sağlık çalışanları katıldı.

Dr. Güngüneş burada yaptığı açıklamada, beslenmenin anne karnında başlayarak sağlığın korunması ve hastalıkların iyileşmesinde önemli bir faktör olduğunu belirtti.

Beslenmenin her yaştaki birey için özellikle de çocuklar için daha çok önemli olduğunu dile getiren  Dr. Güngüneş, şunları söyledi:

"Özellikle hızlı büyüme ve gelişme süreci olan bebeklik, çocukluk ve adölesan dönemde kazanılan beslenme alışkanlıkları bireylerin yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmeleri açısından önem kazanmaktadır. Çocuklara yönelik sunulacak beslenme hizmetleri hem yeterli ve dengeli beslenmeyi teşvik etme, hem de küçük yaşlardan itibaren doğru beslenme alışkanlıklarının kazandırılması açısından son derece önemlidir. Çocukların günde 3 ana, 2 ara öğün olarak beslenmesine dikkat ediniz, öğün atlatmayınız. Yeterli ve dengeli beslenme için dört temel besin grubundan her gün, her öğünde tüketilmelidir. Bu dört temel besin grubu ise süt ve ürünleri grubu, et yumurta, kuru baklagiller grubu, sebze ve meyve grubu, ekmek ve tahıllar grubu olarak belirlenmiştir."

Etkinlik kapsamında, Dr. Güngüneş ve beraberindekiler 3. ve 4. sınıf öğrencilerine kahvaltı sonrası süt ve elma dağıtımı yapılarak daha sonra da okul bahçesinde öğrencilerle birlikte çeşitli oyunlar oynadı. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de 'Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantada' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement