Kırıkkale'de "Tarla Günü" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de "Tarla Günü" Etkinliği

Kırıkkale'de "Mikrobiyal Gübre ile Baklagil Tohumlarını Aşılamanın Verime ve Dane Kapsamına Etkilerinin Çiftçilerimize Benimsetilmesi Yayım Projesi" kapsamında tarla günü etkinliği düzenlendi.

11.08.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'de "Mikrobiyal Gübre ile Baklagil Tohumlarını Aşılamanın Verime ve Dane Kapsamına Etkilerinin Çiftçilerimize Benimsetilmesi Yayım Projesi" kapsamında tarla günü etkinliği düzenlendi.

Vali Ali Kolat, merkeze bağlı Pazarcık köyünde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Kırıkkale deyince savunma sanayinin akla geldiğini ancak tarımsal açıdan da kentin iyi bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Kırıkkale'de 300 bin hektarın üzerinde ekilebilir alan olduğunu ve bunun yüzde 40'ının nadasa ayrıldığını ifade eden Kolat, "Kırıkkale'de sulanabilir alanımız maalesef az. Yüzde 10 civarı alanı sulayabiliyoruz fakat bu yönde güzel çalışmalarımız var. Barajlarımız devam ediyor. Bizim bir sıkıntımız da ciddi manada göç veriyoruz. Genç nüfus hep köyleri terk etmiş" diye konuştu.

Kolat, köylülerin işin kolayına kaçtığını ve geleneksel tarım yöntemlerine ağırlık verdiklerinden yakınarak, getirisi daha fazla olan ürünlere yönelmek gerektiğini vurguladı.

Etkinlikte, Vali Kolat ve beraberindekiler, proje kapsamında mikrobiyal gübre ile ekimi yapılan nohut tarlasında hasat yaptı.

Programa, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Gürsel Doğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın ve köylüler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de 'Tarla Günü' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement