Kırıkkale'de Turizim Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de Turizim Haftası Kutlamaları

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Kırıkkale Anadolu Turizm Meslek Lisesi'nde yöresel yemek yarışması düzenlendi.

16.04.2011 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Kırıkkale Anadolu Turizm Meslek Lisesi'nde yöresel yemek yarışması düzenlendi.

Kırıkkale Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ndeki tören Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ile başladı. Dört ayrı kategori de yarışan ve dereceye giren öğrenciler ödüllerini Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz'dan aldı.

Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Hikmet Ereli, Türkiye'nin dünya turizminin hakimi olması gerektiğini ve bu konuda yapıcı adımların atıldığını belirterek, "Günümüzde çok hızlı gelişen ulaşım araçları sayesinde turizm olayı da son derece hızlı gelişmekte olup, ülkelerin ekonomik kalkınmalarında bacasız sanayi olarak adlandırılmaktadır" eddib

Ereli, Kırıkkale Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin turizm sektöründe nitelikli elemanlar yetişdirdiğini, bu hedefler ve beklentiler doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığınca, sektör kuruluşları ve diğer sosyal taraflarla çeşitli işbirliği protokolleriyle projeler hazırlanarak uygulamaya konulduğunu kaydetti.

Turizm öğrencileri tarafından yapılan yemeklerin ve tatlıların seçimini yapan jüri üyeleri dereceye giren öğrencileri belirlemekte güçlük yaşadı.

Yarışmaya katılan 11 öğrenci mercimek çorbası, arabaşı çorbası, yoğurtlu tavuk çorbası, topalak, güveç, firigli bulgur pilavı, pizza, sini mantı, su böreği, havan kadayıfı, düğün bohçası ve gül tatlısı ile yarıştı.

Öğretmenlerin oluşturduğu jürinin değerlendirmesi sonucunda birinciliğe çorbalar kategorisinde mercimek çorbası ile Ahmet Yağcıoğlu, sıcak yemek kategorisinde topalak yemeği ile Fatma Arslan, hamur işi kategorisinde sini mantı yemeği ile Elif Güven, tatlı kategorisinde ise havan kadayıfı ile Ahmet Atakul birinci seçildi.

Öğrencilerin yarışma için hazırladıkları lezzetli yöresel yemekler daha sonra protokol üyeleri ve yarışmayı izleyenlere ikram edildi.

- KIRIKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de Turizim Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement