Kırıkkale'de Yaban Domuzu ile Mücadele - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de Yaban Domuzu ile Mücadele

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kentte ekili hububata zarar veren yaban domuzlarına karşı mücadele başlattı.

20.02.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kentte ekili hububata zarar veren yaban domuzlarına karşı mücadele başlattı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Keskin ilçesi Ceritmüminli ve Büyükceceli köylerinde gerçekleştirilen yaban domuzu sürek avı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Keskin ve Yahşihan ilçelerinde yaban domuzlarının çiftçilerinin ekili ve dikili tarım alanlarına zarar verdiğini söyledi.

Müdürlüğün bünyesindeki teknik elemanlarca yerinde yapılan kontroller sonrasında yaban domuzu popülasyonlarının arttığı ve ürünlere ciddi zarar verdiğini tespit ettiklerini ifade eden Kırbaş, "Yaban domuzlarıyla ile mücadele amacıyla sürek avı düzenlenmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Kırıkkale Şube Müdürlüğünden izin aldık. Yahşihan ilçemizde yapılan sürek avına 24 avcı katıldı. Gün sonunda 7 yaban domuzu avlandı. Keskin ilçesinde ise Ceritmüminli ve Büyükceceli köylerinde sürek avı yapıldı. Bu ilçemizde farklı günlerde yapılan iki sürek avına toplam  24 avcı katıldı. 22 yaban domuzu imha edildi" diye konuştu.

Üreticilerin yaban domuzlarının ürünlerine vermiş olduğu zararlardan dolayı il ve ilçe müdürlüklerimizden mücadele konusunda yardım talep ettiğini aktaran Kırbaş, bu amaçla çeşitli ilçelerde sürek avları düzenlediklerini kaydetti. Kırbaş, böylelikle yaban domuzundan kaynaklanan zararların en aza indirilerek kentte tarımsal üretimde verim ve kaliteyi arttırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de Yaban Domuzu ile Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement