Kırıkkale'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'den Kısa Kısa

Balışeyh Eğitim Kültür ve Doğa Derneği, Balışeyh Kaymakamlığı’nın katkılarıyla "Çocuklar Başarıya Koşuyor Anneler Sosyal Hayata Katılıyor Projesi” kapsamında Bolu Abant Gölü ile Gölcük Tabiat Parkı’na gezi düzenledi.

22.05.2014 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balışeyh Eğitim Kültür ve Doğa Derneği, Balışeyh Kaymakamlığı'nın katkılarıyla "Çocuklar Başarıya Koşuyor Anneler Sosyal Hayata Katılıyor Projesi" kapsamında Bolu Abant Gölü ile Gölcük Tabiat Parkı'na gezi düzenledi.

Geziye, Kaymakam Yusuf Yıldırım, ilçe Milli Eğitim Müdürü Turgay Saraçoğlu, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, proje kapsamında ilçeye bağlı köylerde 92 öğrencinin sınavlara hazırlık kurslarında eğitim gördüğünü, bu eğitimlerde başarılı olan öğrenciler için gezi düzenlediklerini söyledi.

Bu tür doğa gezilerinin öğrencilerde iyi bir motivasyon oluşturduğunu belirten Yıldırım, "Öğrencilerle birlikte keyifli bir gezi gerçekleştirdik. İlk defa farklı doğa güzelliklerini gören öğrencilerimizde bir heyecan oluştu. Kurs sonu düzenlediğimiz bu motivasyon gezisinde öğrencilerimiz büyük mutluluk yaşadı" dedi.

Milli eğitimde atamalar

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il içi öğretmen atamaları yapıldı.

Kentte 271 öğretmen 2014 - 2015 eğitim öğretim yılı il içi nakil isteğinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bahattin Kapucu tarafından elektronik ortamda yapılan atamalarda 62 öğretmenin görev yeri değiştirildi.

Kapucu, öğretmenlerin yeni görev yerlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

5 okul daha hizmete sunulacak

Kırıkkale'de 3 lise ile 2 ortaokulun daha hizmete gireceği belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bahattin Kapucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önümüzdeki eğitim öğretim yılında 1 meslek lisesi, 1 sosyal bilimler lisesi, 1 imam hatip lisesi ile 2 imam hatip ortaokulunun eğitim öğretime açılacağını söyledi.

Kırıkkale olarak başarıyı daima üst düzeylerde tutmayı hedeflediklerini belirten Kapucu, şunları söyledi:

"Öğrencilerimizin gerek bireysel gerekse okul olarak elde ettikleri başarılar velilerimizi ve bizleri memnun etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın, mesleki eğitimi güçlendirme ve nitelikli iş gücü yetiştirme, öğrencileri yüksek öğrenime hazırlama çalışmaları kapsamındaki değişikliklerle okullarımızdaki mevcut alan ve dallara ilave olarak özellikle iş istihdamına katkı sağlayacak ve gençlerin önünü açacak programlar hazırladık. Bu kapsamda daha önce zabıt katipliği, infaz ve koruma, tapu kadastro, hasta ve yaşlı bakımı gibi birçok alan ve dalları eğitime kazandırdık. Planlamasını yaptığımız raylı sistem teknolojisi alanı ve sosyal bilimler lisesi sayesinde eğitim camiasına önemli kazançlar sağlanmış olacaktır."

Doğa gezisi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk yuvası ve kız yetiştirme yurdunda kalan öğrencilere yönelik Sulakyurt ilçesine bağlı Kayalıdere ormanlık alanına doğa gezisi düzenlendi.

Geziye, Sulakyurt Kaymakamı Harun Kazez, Belediye Başkanı İsmail Bildik, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Galip Kocaman, Kırıkkale Çocuk Evleri Koordinasyon Müdürü Mustafa Saylam, Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürü Yakup Yeşilırmak, Sulakyurt Orman İşletme Şefliği yetkilileri ile çocuk yuvası ve kız yurdunda kalan öğrenciler katıldı.

Kazez, burada yaptığı konuşmada, düzenlenen gezi sayesinde öğrencilerin doğa ortamında bir araya gelerek güzel bir gün geçirdiklerini söyledi.

Etkinlik kapsamında öğrenciler, doğa yürüyüşü ve gezinin yanı sıra piknik, yöresel oyunlar, yarışmalar ve diğer sportif aktivitelere de katıldı.

Etkinliğin ardından, Kaymakam Kazez ve diğer yetkililer tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kur'an kursu yararına kermes

Çelebi ilçesinde Kur'an kurslarına destek sağlamak amacıyla kermes düzenlendi.

İlçe Müftülüğü tarafından belediye parkında düzenlenen kermeste, kadınlar evlerinde yaptıkları yemekleri ve el işlerini satarak katkıda bulundular.

Kermesin açılışına, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement