Kırıkkale'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'den Kısa Kısa

Kırıkkale\'den Kısa Kısa

Kırıkkle’de "Akkaraman Koyun Irkının Halk Elinde Islahı Projesi" kapsamında toplantı düzenlendi.

10.07.2014 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkle'de "Akkaraman Koyun Irkının Halk Elinde Islahı Projesi" kapsamında toplantı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, kurum binasında düzenlenen toplantıda, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Kırıkkale Üniversitesi, Kırıkkale Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği ve projede yer alan yetiştiricilerle birlikte ortak çalışmalarda bulunarak, kentte yetiştirilen küçükbaş hayvanların, çeşitli verim özellikleri bakımından ıslah edilmesinin amaçlandığını belirtti.

Koyun yetiştiriciliğinin, et üretimine, süt ve süt ürünleri üretimine, yün ve deri üretimine ve kent ekonomisine önemli katkı sağladığını vurgulayan Kırbaş, kırsal alanlarda yaşayan halk için kolay bir uğraş alanı ve aynı zamanda ekonomik güvence haline gelen koyunculuğun, köyden kente göç ile işsizliği önlenmesi için önemli olduğunu kaydetti.

Toplantıya, Hayvan Sağlığı ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Şube Müdürü Orhan Çetin, Doç. Dr. Serkan Erat, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kürşat Ulusoy da katıldı.

- Keskin'deki su kesintileri

KIRIKKALE  (AA ) - Keskin ilçesinde son günlerde yaşanan su kesintilerinin giderilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Belediye Başkanı Dede Yıldırım, yaptığı açıklamada, yaşanan su kesintilerinin içme suyu şebekelerindeki yenilemelerden kaynaklandığını belirtti.

Vatandaşların mağdur olmaması için gece gündüz çalıştıklarını, şebeke yenileme çalışmaları bittiğinde rahatlayacaklarını ifade eden Yıldırım, vatandaşların biraz daha sabırlı olmasını istedi.

Yıldırım ayrıca, su kesintilerinin olduğu yerlerde itfaiye araçları ile su dağıtımı yaptıklarını kaydetti. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement