Down Sendromlu Çocuklardan Konser - Son Dakika
Güncel

Down Sendromlu Çocuklardan Konser

Down Sendromlu Çocuklardan Konser

Down sendromlu çocuklar, Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği'nin düzenlediği programda Kırıkkale Üniversitesi Mavi Salon'da konser verdi.

23.02.2015 22:59  Güncelleme: 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Down sendromlu çocuklar, Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği'nin düzenlediği programda Kırıkkale Üniversitesi Mavi Salon'da konser verdi.

Rengarenk Nameler Projesi kapsamında down sendromlu çocuklar Kırıkkale Üniversitesi Mavi Salon'da konser verdi. Konser öncesinde bir konuşma yaparak ana hedefin down sendromlu çocukları müzikle tedavi etmek olduğunu söyleyen proje koordinatörü Fatma Baykaldı, 'Derneğimiz sadece Ankara merkezde olmasına rağmen Türkiye çapında hizmet verebilecek kapasiteye sahip. Bina olarak küçüğüz ama yüreğimiz gerçekten çok büyük. Bu kurumun uluslararası festivaller oluşturacak şeklinde büyümesi çabasıyla sizin desteklerinize ihtiyacım var. Projemiz gençlerimizin motivasyonuyla beraber otantik müziği de içinde almakta. O yüzden Kırıkkale bizim için çok önemli' diye konuştu.

Devletin bu tür projelere her zaman destek olduğunu ifade eden Vali Ali Kolat, 'Gençlik ve spor bakanlığımız sosyal etkinliklere yönelik bir çok projeye destek vermektedir. Bu anlamda Down sendromu olan engellilerimize, kadınlarımıza yönelik projelere daha çok destek vermektedir. Bu da toplumumuzun açısından önem arz etmektedir. Siz Ankara'dasınız ama gelip bizlerle de bu projeleri paylaştınız. İnşallah bunda sonraki çalışmalarla da birlikte olacağız. Bizde engellilerimizle ilgili bütün çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çeşitli dernekler ve vakıflar olarak üniversitemizin, belediyemizin, valiliğimizin her türlü destekte veriyoruz. Vermeye de hazırız' dedi.

Konserde birbirinden güzel türküler seslendirilirken down sendromlu çocuklar çaldıkları enstrümanlarla büyük beğeni topladılar. Konsere Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Rektör Ekrem Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Down Sendromlu Çocuklardan Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement