Kırıkkale Engellilere Temsili Askerlik - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale Engellilere Temsili Askerlik

Kırıkkale Engellilere Temsili Askerlik

Engellilere temsili askerlik KIRIKKALE Mühimmat ve Garnizon Komutanlığı'nda 'Engelliler Haftası' nedeniyle 12 engelliye bir günlüğüne temsili askerlik yaptırıldı.

11.05.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engellilere temsili askerlik

KIRIKKALE Mühimmat ve Garnizon Komutanlığı'nda 'Engelliler Haftası' nedeniyle 12 engelliye bir günlüğüne temsili askerlik yaptırıldı. Hayatlarında ilk kez asker üniforması giyen engelli vatandaşların aileleri duygu dolu anlar yaşadılar.

Garnizon Komutanlığı sahasında Kırıkkale ve farklı illerden gelen 12 engelli için yapılan törene Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Emniyet Müdürü Hasan Onar, il müdürleri, askerlerle engellilerin aileleri katıldı. Törende, temsili olarak bir günlük askerlik yapan engelliler adına konuşan Adem Koç, "Tarihi, şan ve şerefle dolu kahramanlık destanları yazan asil Türk milletinin bir ferdi olarak, bugün burada bir günlük de olsa asker olmanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Atalarımız, bu topraklar üzerinde hür yaşamak, şeref, namus ve bayrak uğrunda cephede ve cephe gerisinde sivili askeri, genci ihtiyarı, kadını erkeği ile omuz omuza mücadele etmiş, gerektiğinde çekinmeden canını feda etmiştir. Bir kere daha haykırıyoruz ki geçmişte olduğu gibi şimdi, ya da gelecekte aynı değerler uğruna bizler de canımızı feda etmeye hazırız. Bunun bir ifadesi olarak sizlerin huzurunda askerlik yemini ettik" dedi. Daha sonra temsili askerlik yapan engellilerden Yasin Tahan, engelliler adına dönem plaketini yaş kütüğe çaktı.

Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ise konuşmasında, "Yürekleri vatan aşkı ile dolu, gönüllü Mehmetçiklerimizin şanlı bayrağımızın gölgesinde Ulu Önder Atatürk ve aziz şehitlerimiz ve sizlerin huzurunda yemin törenini icra ettiler. Sevgili Mehmetçikler artık sizler 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' diyen kahramanlarımızın vatan, bayrak ve millet uğruna savaşarak destanlar yazan yiğitlerimizin ölümden korkmadan, kanlarıyla toprağı sulayan vatandaşlarımızın, atalarımızın evlatları olarak tarih yön veren Türk Milletinin birer askeri oldunuz. Diğer arkadaşlarınızdan farklı olarak askerlik hizmetini gönüllü olarak yaptınız. Bu kutsal ocağın faaliyetlerine katıldınız, havasını teneffüs ettiniz Kısa bir sürede olsa tarihi zaferlerle dolu şanlı ve şerefli ordumuzun birer ferdi olmanın gururunu yaşadınız. Bu gurur size ömür boyu güç ve ışık versin" dedi.

Temsili askerlik töreninde Türk Bayrağı ve silah üzerine ellerini koyarak yemin eden engelliler, yanaşık düzen eğitimi alarak tribünleri selamladılar. Ailelerin gururlu bir o kadar da hüzünlü olduğu temsili askerlik töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Daha sonra bir günlük temsili askerliklerini tamamlayan engelliler, tezkerelerini Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'nın elinden aldı. Engelliler, bu sevinçlerini aileleriyle paylaşıp, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale Engellilere Temsili Askerlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak
    13:06 ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'de sürdürülen enflasyon mücadelesinin bir yıl içerisinde başarıya ulaşacağına inandıklarını belirtti. Baran, enflasyon nedeniyle ticaretin her alanında sıkıntı yaşandığını ancak bu sürecin bir yılı geçeceğini düşünmediğini ifade etti. Ayrıca, hizmet sektörünün ekonominin omurgası olduğunu vurgulayan Baran, hükümete ve ekonomi yönetimine güvendiklerini ve desteklediklerini söyledi.

  • Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespit Edildi
    13:06 Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Yozgat Valiliği, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonucunda Yozgat'ın Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerine bağlı bazı köylerde hasar oluştuğunu bildirdi. Can kaybı ve yaralanan olmaması sevindirici olarak değerlendirildi. Okullar tatil edildi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda Ziyaretlerde Bulundu
    13:05 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda Ziyaretlerde Bulundu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. Büyükkılıç, Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti ve esnafı ziyaret ederek park ve bahçe düzenlemelerini inceledi.

  • Serdivan'da kaydedilen uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da yakalandı
    13:05 Serdivan'da kaydedilen uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da yakalandı

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde bir evde kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da polis tarafından yakalandı. Şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı ancak adli işlemleri devam ediyor.

  • Elazığ'da 3 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Bulunan Zanlı Yakalandı
    13:04 Elazığ'da 3 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Bulunan Zanlı Yakalandı

    Elazığ'da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada, 'Açıkta Bırakılmış Eşya Hakkında Hırsızlık' suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir zanlı yakalandı. Zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı
    13:04 Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı

    Bursa'da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen şafak operasyonunda, aranan firari hükümlü ve şüphelilere yönelik yapılan baskınlarda 113 kişi yakalandı. Operasyonda, hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, kasten öldürme, kasten yaralama, dolandırıcılık ve siber suç gibi suçlardan arananlar bulundu. Firari hükümlüler cezaevine teslim edilirken, zanlılar hakkında işlemler devam ediyor.


Advertisement