Kırıkkale Feyzioğlu Cumhurbaşkanını Bir Siyasi Partiyi Temsil Eder Hale Getirmek Vatanın... - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale Feyzioğlu Cumhurbaşkanını Bir Siyasi Partiyi Temsil Eder Hale Getirmek Vatanın...

Kırıkkale Feyzioğlu Cumhurbaşkanını Bir Siyasi Partiyi Temsil Eder Hale Getirmek Vatanın...

Feyzioğlu Cumhurbaşkanını bir siyasi partiyi temsil eder hale getirmek vatanın parçalanmasına giden bir yolun başıdırErhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu, Anayasa konusunun siyasi parti meselesi gibi ortaya konulmasına karşı olduklarını...

13.01.2017 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Feyzioğlu Cumhurbaşkanını bir siyasi partiyi temsil eder hale getirmek vatanın parçalanmasına giden bir yolun başıdır

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu, Anayasa konusunun siyasi parti meselesi gibi ortaya konulmasına karşı olduklarını belirterek, "Cumhurbaşkanını bir siyasi partiyi temsil eder hale getirmek önce milletin parçalanmasına, sonra vatanın parçalanmasına giden bir yolun başıdır. Anayasa teklifi değişikliğini sanki bir genel seçimmiş, sanki partiler arasında bir tercih yapılıyormuş gibi ele almak fevkalade yanlıştır" dedi.

Feyzioğlu, Kırıkkale Barosu toplantı salonunda Kırıkkale Barosu Başkanı Avukat Erol Çakır, Yönetim Kurulu üyeleri ve baroya kayıtlı avukatların da buluntuğu salonda Türkiye'nin gündemiyle illgili açıklamada bulundu. KKTC'nin kurucusu Rauf Denktaş'ın ölümünün 4. yıldönümünde rahmetle andığını söyledi. Feyzioğlu açıklamasında şunları söyledi:

KIBRIS MASAYA YATIRILDI

"KKTC nin kurucusu Türk milliyetçisi Rauf Dektaş'ın ölümünün 4. yıldönümü. Kendisini rahmetle, minnetle, özlemle anıyorum. Kıbrıs ile ilgili Cenevre'de müzakerelerin devam ediyor. Bu müzakereler Türkiye'nin ve Kıbrıs Türkünün geleceği ile ilgili. Biz Türkiye'de bir taraftan terör saldırısı, bir taraftan Anayasa değişikliği ile uğraşırken, Cenevre'de Kıbrıs konusunda eşi görülmemiş baskı ile karşı karşıyayız. Fakat bu., Türkiye gündeminde çok fazla yer almıyor. Oysa KKTC ve biz iki devletiz, tek milletiz, KKTC'nin güvenliği Türkiye'ye, Türkiye'nin güvenliği KKTC ye bağlı. Uluslar arası hukuka göre Kıbrıs Türkü'nün,Türk Milletinin belgeli hakları elinden alınmak isteniyor. Bu konuya milletin dikkatinin çekilmesi lazım. Ver kurtuculuk ile davranmaya gerek yok. Şehit kanı ile sulanmış toprakları bir başkasına vermek bizim geleneğimizde, tarihimizde, kültürümüzde yoktur. Milletimizi uyarmak da Türkiye Barolar Birliği'nin görevidir" dedi.

Feyzioğlu açıklamasının devamında, Anayasa teklifi değişikliğini sanki bir genel seçim, partiler arasında bir tercih yapılıyormuş gi.i ele almanın yanlış olduğunu söyledi. Feyzioğlu, "Anayasa konusunun siyasi parti meselesi gibi ortaya konulmasına biz karşıyız. Bizler hukukçuyuz. Her hangi bir siyasi partiden olabiliriz, hiç fark etmez. Ancak mesele bir siyasi partiyi, diğerini desteklemekten çok ötedir. Türk milletinin vatanı ile, bölünmez bütünlüğü ile ilgilidir. En acımasız yıkıcı, bölücü saldırılarla karşı karşıyayız. Biz bu saldırıları yapan teröristlerin ve arkasındaki küresel güçlerin saldırılarına karşı ancak milli birliğimizi güçlendirerek durabiliriz. Milli birliği güçlendirmenin yolu, milleti temsil eden Cumhurbaşkanını korumaktır. Milleti temsil eden Cumhurbaşkanını bir siyasi partiyi temsil eder hale getirmek önce milletin parçalanmasına, sonra vatanın parçalanmasına giden bir yolun başıdır. Mesele CHP, MHP, AK Parti meselesi değildir. Türkiye'nin bir Cumhurbaşkanı vardır. Biz Cumhurbaşkanı seçmiyoruz.Türkiye'nin bir hükümeti vardır. Bir hükümet seçmiyoruz. Şu halde Anayasa teklifi değişikliğini sanki bir genel seçimmiş, sanki partiler arasında bir tercih yapılıyormuş gibi ele almak fevkalade yanlıştır. Meselemiz, bir siyasi parti genel başkanının hakimlere atama yetkisi veriyor muyuz?. Bir siyasi parti genel başkanına dilediği zaman Meclis'i fesh etme yetkisi verecek miyiz?. Meclis'i fesh eden siyasi parti genel başkanı, yeni oluşacak Meclis'te yer alacak mı?. Siyasi parti genel başkanı tüm bakanları tek başına atayacak mı?. Yani Türkiye Cumhuriyeti'nin anahtarını bir siyasi parti genel başkanına veriyor muyuz?. Bu soruları cevaplarken, mevcut Cumhurbaşkanının kim olduğunu düşünerek hareket edemeyiz. Sayın Cumhurbaşkanını sevmek, sevmemek ayrı bir konu. Türkiye Cumhuriyeti biz fanilerden daha önemlidir. Biz faniler toprak olduğunda Türkiye Cumhuriyeti yaşamaya devam etmelidir. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır' demiştir. Bu sözü her an hatırlamakta fayda vardır" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale Feyzioğlu Cumhurbaşkanını Bir Siyasi Partiyi Temsil Eder Hale Getirmek Vatanın... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement