Kırıkkale - Kavlak: Milli Piyade Tüfeği'ni Kimseye Peşkeş Çektirmeyiz - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale - Kavlak: Milli Piyade Tüfeği'ni Kimseye Peşkeş Çektirmeyiz

Kırıkkale - Kavlak: Milli Piyade Tüfeği\'ni Kimseye Peşkeş Çektirmeyiz

Kavlak: Milli Piyade Tüfeği'ni kimseye peşkeş çektirmeyiz TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevlül Kavlak, Milli Piyade Tüfeği'nin üretimi ve yaşanan gelişmelerle ilgili kaygılarını dile getirdi.

19.01.2015 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kavlak: Milli Piyade Tüfeği'ni kimseye peşkeş çektirmeyiz

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevlül Kavlak, Milli Piyade Tüfeği'nin üretimi ve yaşanan gelişmelerle ilgili kaygılarını dile getirdi. Kavlak, "Herkes şunu iyi bilsin ki, bu alın terini, bu göz nurunu, bu emeğin ürettiği Milli Piyade Tüfeği'ni kimseye peşkeş çekmedik ve çektirmeyeceğiz" dedi.

Pevlül Kavlak, Kırıkkale MKE Kurumu Lokali'nde düzenlenen toplantıda, Milli Piyade Tüfeği'nin üretimiyle ilgili yaşanan gelişmellerle düşünce ve kaygılarını bir kez daha paylaşmak üzere bu toplantıyı tertip ettiklerini söyledi. MKEK'in savunma ve milli güvenlik anlamında son derece stratejik bir kurum olduğunu vurgulayan Kavlak, "Milli Piyade Tüfeği de MKEK'in en değerli eserlerinden biridir. Güvenilirliği ve hassayeti bakımından dünya genelinde ilk sıralara yerleşmiştir. Hatta dünyadaki en dayanıklı tüfeklerden biridir. Milli Piyade Tüfeği Türk malıdır, Türk'ün malıdır. Üzerindeki markada, işçilerimizin, alın teri ve göz nuru vardır. Milli Piyade Tüfeğini yapanlara, üretenlere bu vesileyle bir Türk vatandaşı olarak teşekkür ediyorum. Herkes şunu iyi bilsin ki bu alın terini, bu göz nurunu, bu emeğin ürettiği Milli Piyade Tüfeği'ni kimseye peşkeş çekmedik ve çektirmeyeceğiz" dedi.

Kavlak, son günlerde Milli Piyade Tüfeği ile ilgili herkesi ilgilendiren, düşündüren ve üzen açıklamalar duyduklarını belirtirken, bu konunun politik bir malzeme yapılmasından yana olmadıklarını, buna da izin vermeyeceklerini söyledi. Kavlak, "Çünkü Milli Piyade Tüfeği konusu politik malzeme olmayacak düzeyde önemlidir. Milletimiz, MKEK, Kırıkkale ve Türkiye için önemlidir. Biz bu konuda herkesi hem stratejik, hem de sağduyulu ve duyarlı olmaya, düşünmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Kavlak, Milli Piyade Tüfeği'nin MKEK'in eseri olduğunu ve üretecek her türlü teknik ve idari donanımın da mevcut olduğunu kaydetti. Alt yüklenici firmaya, MKEK'e eşdeğer bir pozisyon verilmesinin doğru olmadığını ifade eden Kavlak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün 15 bin tüfeğin üretimine talip olanlar, yarın üretimin tamamını isteyebilir. Böyle bir yaklaşım, bir zamanlar yoktan var etme azmiyle, tek motorlu uçak bile üretmiş olan MKEK'nin çalışma arzusunu baltalar, kurumun itibarına gölge düşürür. Sadece kurumun değil, hem çalışanların, hem de Kırıkkalelilerin itibarına da gölge düşürür. Oysa Milli Piyade Tüfeği, Kırıkkale'de üretilmiştir. Kırıkkale'de yaşayan emekçilerin eseridir. Ama üretim alt yüklenici firmaya verildiği takdirde emekçiler, ürettiklerinin karşılığı olan ekmeği yiyemeyeceklerdir. Bu emeğin karşılığı olan ekmeği yeme hakkı sadece ve sadece Kırıkkalelilerin hakkıdır. Milli Piyade Tüfeği üretiminin yaklaşık yarısının özel firmaya verilmesi demek, MKEK çalışanlarının, Kırıkkalelilerin ekmeğinin yaklaşık yarısının elinden alınması demektir. Biz böyle bir paylaşımı adaletli bulmuyoruz, istemiyoruz." Pevlül Kavlak, bu konuda hassas olduklarını belirterek, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı olarak bölge milletvekilleri, hükümet ve iktidar partisi yetkilileri ile defalarca görüştüklerini, son olarak bir mektupla durumu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da ilettiklerini kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale - Kavlak: Milli Piyade Tüfeği'ni Kimseye Peşkeş Çektirmeyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement