Kırıkkale Pmyo 688 Öğrenci ile Eğitime Başladı - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale Pmyo 688 Öğrenci ile Eğitime Başladı

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hüseyin Aşkın, polis adaylarına yönelik, “Hiçbir yapı, kitle, gurup yada siyasi oluşumun polisi değil; sadece Türkiye Cumhuriyetimizin anayasasının ve kanunlarının polisi olun” dedi.

15.09.2014 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hüseyin Aşkın, polis adaylarına yönelik, "Hiçbir yapı, kitle, gurup yada siyasi oluşumun polisi değil; sadece Türkiye Cumhuriyetimizin anayasasının ve kanunlarının polisi olun" dedi.

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 2014-2015 eğitim öğretim yılı, konferans salonunda düzenlenen açılış töreni ile başladı. 6. döneme 688 öğrenci ile başlanıldığını belirten PMYO Müdürü Hüseyin Aşkın, yaptığı açılış konuşmasında polislik mesleğinin silah ve üniformadan ibaret olmadığını yardıma muhtaç olanlara da yardım edilmesi gerektiğini söyledi.

Polisin tarafsız olması gerektiğine vurgu yapan Aşkın, son zamanlarda bazı polis ve amirlerinin bir yapıya bağlı olarak suç işlediklerini belirterek ilk talimatını şöyle sundu: "Sorumlulukları eksiksiz yerine getirin ve eksiksiz olmaya çalışın size öğretilenleri en iyi şekilde kavrayın, polislik niteliğine bakıldığında tarafsız olmak gerektirir. Son günlerde ne kadar eleştirildiğimizi görüyorsunuz. Hatta bazı polis ve amirleri bir yapıya bağlı olmak, o yapıya bağlı olarak suç işlemek yüzünden adli soruşturmalara konu oluyor. Benim ise ilk ve en önemli talimatım şudur, 'hiçbir yapı, kitle, gurup yada siyasi oluşumun polisi değil; sadece Türkiye Cumhuriyetimizin anayasasının ve kanunlarının polisi olun'. Sizler sokaktaki tavrınızla, vatandaşa yaklaşımınızla sadece şahsınızı ve teşkilatımızı değil, aynı zamanda devletimizin de saygınlığını temsil edeceksiniz."

Aşkın'ın konuşmasının ardından Vali Ali Kolat ise, "2014-2015 eğitim yılı başlıyor herkese hayırlı uğurlu olsun sadece Meslek yüksekokulları değil ilk orta ve üniversiteler eğitime başlıyor. Polislik mesleği zor bir meslek insanımıza hizmet etmenin verdiği gurur çok güzeldir. Uzun süre emniyet genel müdürlüğünde görev yaptım. Sizin yaptığınız hizmet insanımızın can ve mal güvenliği yerine getirdiğiniz için önemlidir. Vatandaşın rızasını kazana bilmek önemli" dedi.

Sadece teknik anlamda mevzuatı yerine getirebilmek önemli değil, önemli olan o işi sevmek, o işi gönül rızası ile yapmak. Bir yaşlıyı karşıdan karşıya geçirirken 'ben polisim bunu karşıya geçirmem lazım değil' diye düşünmemek, 'ben insanım, benim bu yardımı, bu desteği vermem gerek' diye düşünmeli. Bunun içinde sadece mevzuata yeterli kalmayın arkadaşlar. Kültürümüzü, inancımızı, örfümüzü, adetimizi, insanlığımızı geliştirecek bütün bilim ve kitaplara yer vermeniz gerekiyor" dedi.

Vali Kolat'ın konuşmasının ardından ise ilk dersi Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Dursun öğrencilere ilk dersi verdi. Dursun, "Öğrencilerimize söylenecek çok şey var. İnsanını iç alemini ihmal eden tek taraflı verilen eğitim noksandır bu eğitimi alan kişi tek taraflı kuşa benzer o yüzden çift kanatlı olmak vicdanı ve gönlüyle hareket eden insanlar olmak gerekir iyi yetişmiş insanımız işini iyi yapan insan varsa hedefe ulaşmak mümkün olacaktır" - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırıkkale Pmyo 688 Öğrenci ile Eğitime Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement