Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü'ne Dualı 8 Ambulans Takviyesi - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü'ne Dualı 8 Ambulans Takviyesi

Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü\'ne Dualı 8 Ambulans Takviyesi

Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü'ne dualı 8 ambulans takviyesi SAĞLIK Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce Kırıkkale'ye gönderilen 8 ambulans, düzenlenen törenle hizmete girdi.

27.04.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü'ne dualı 8 ambulans takviyesi

SAĞLIK Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce Kırıkkale'ye gönderilen 8 ambulans, düzenlenen törenle hizmete girdi.

İl Sağlık Müdürlüğü bahçesindeki törende konuşan TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağana Köksal, eski valilik günlerini hatırlatırken, "Her hastanede uydurma bir ambulans, çoğu çalışmaz, çalışsa da yakıtını bulamazdık. O günleri yaşayan biri olarak şimdi heyecanlandım" dedi.

Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Vali Ali Kolat, AKP Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, il müdürleri sağlık çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.Törende Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, 43 ilin kesiştiği bölümde bulunan Kırıkkale'de 15 ilin sağlık hizmetleri istasyonu bulunduğunu kaydetti. Türkiye sağlık hizmetlerinde önemli bir adım atıldığını belirten Oğuz Kağaz köksal ise, yapılan kamuoyu yoklamalarında vatandaşların en çok memnun olduğu alanlardan birinin sağlık hizmetleri olduğunu belirterek, "12 yıl içerisinde sağlıkta büyük bir çağ atlandı ve büyük yenilikler yapıldı. Kırıkkale olarak kişi başına düşen hastane, yatak ve doktor sayısına bakıldığı zaman hep ilk 5'in içerisindeyiz. 12 yılda Kırıkkale'de sağlık hizmetlerine büyük önem verilmiş" dedi.

Vali Ali Kolat ise Kırıkkale'nin artık Ankara'ya hasta gönderen il olmaktan çıkıp, Ankara'dan ve çevre illerden hasta kabul eden bir il konumuna geldiğini kaydetti. Kırıkkale Üniversitesi ile koordineli çalıştıklarını da kaydeden Kolat, "Kırıkkale çok hareketli ve 43 ilin geçiş güzergahı üzerinde bir yer. Trafik oldukça yoğun ve bazı dönemlerde 30-35 bin araç geçiyor. Maalesef kazalar da oluyor. Bu anlamda tam donanımlı ambulansların hizmete girmesi son derece önemli olmuştur. Bu vesileyle hükümetimize ve Sağlık Bakanlığı'na teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü'ne Dualı 8 Ambulans Takviyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement