Kirilenko: Mehmet Okur Bana Hep Baklava İkram Ederdi - Son Dakika
Spor

Kirilenko: Mehmet Okur Bana Hep Baklava İkram Ederdi

Kirilenko: Mehmet Okur Bana Hep Baklava İkram Ederdi

THY Euroleague'de mücadele eden Rus kulübü CSKA Moskova’nın yıldız basketbolcusu Andrei Kirilenko, Türk seyircisinin sporun her dalında muhteşem olduğunu söyledi.

04.03.2015 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NBA’den ayrıldıktan sonra CSKA Moskova‘ya dönen Andrei Kirilenko, “Türkiye’de seyirci sporun her dalında muhteşem. Türkiye’de oynadığımız her maç tribün atmosferinden dolayı bizim için çok zor geçiyor” dedi.

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Philadelphia 76ers’den ayrıldıktan sonra 1999, 2000, 2001 ve 2012’de formasını giydiği CSKA Moskova’ya dönen Kirilenko, yaptığı açıklamada, Türk taraftarlar için “sahadaki 6. adam” benzetmesini yaparak, “Türkiye’de seyirci sporun her dalında muhteşem. Türkiye’de oynadığımız her maç tribün atmosferinden dolayı bizim için çok zor geçiyor. Basketbol sevginiz için teşekkürler. Takımlarınızı böyle desteklemeye devam edin” ifadelerini kullandı.

Maç başına 11,9 sayı, 5,5 ribaunt ve 1,8 blok ürettiği NBA kariyerinde Utah Jazz (2001-2011), Minnesota Timberwolves (2012-2013) ve Brooklyn Nets’te (2013-2014) oynayan Kirilenko, Türkiye basketbolunun son yıllarda hızla geliştiğini belirterek, “Avrupa liglerinde üst düzey mücadele eden takım sayısı arttı ve basketbola büyük paralar harcanıyor. Bu yıl Türk takımlarının çok iyi basketbol oynadıklarını düşünüyorum. Güçlü ve dengeli kadrolara sahipler. Obradovic ve Ivkovic gibi iki mükemmel hoca Türkiye’de” diye konuştu.

Rus yapımı makineli tüfek modeli “AK-47¨ lakabı verilen Kirilenko, genç Türk basketbolculara, “Hiçbir şeyden korkmayın, agresif olun, mücadeleyi bırakmayın” tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Kirilenko: Mehmet Okur Bana Hep Baklava İkram Ederdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement