Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Çiygöz'ün Gözaltına Alınması - Son Dakika
Güncel

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Çiygöz'ün Gözaltına Alınması

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı: "Ahtem Çiygöz'ün gözaltına alınması Ukrayna'da büyük öfke uyandırdı"

30.01.2015 20:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz'ün gözaltına alınmasının Ukrayna'da büyük öfke uyandırdığı bildirildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada; Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz'ün, 'geçen yıl 26 Şubat'ta meydana gelen çatışmalarda yer almak ve organize etmek' gibi mantıksız gerekçelerle gözaltına alınmasının Ukrayna'da büyük öfke uyandırdığı kaydedildi.

Açıklamada, bu "utanç verici eylemin" Rusya'nın Ukrayna ile ilgili olan her şeyin kötülenmesine ve tüm baskılara rağmen direnen Kırım Tatarlarının liderlerinin korkutulmasına yönelik, Rusya'nın Kırım'da yürüttüğü yasa dışı politikanın devamı olarak değerlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, 26 Ocak'ta da Simferopol'daki ATR kanalında yapılan aramada, 26 Şubat 2014 tarihinde meydana gelen olaylarla ilgili arşive el konulduğu hatırlatılırken, "Kanalın tek suçu, bu olayları yayınlamış olmasıdır" ifadesine yer verildi.

Kırım'daki Rus işgalci yönetiminden, Ahtem Çiygöz'ün bir an önce serbest bırakılması, Kırım Tatarlarına yönelik yıldırma politikasına son verilmesi talep edilen açıklamada, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde sürekli olarak görülen insan hakları ihlallerinin durdurulması için gereken tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, uluslararası toplum Kırım'daki Kırım Tatar halkını hedef alan terör ve soruşturma eylemlerini kınamaya çağrılırken, "Stalin rejimi tarafından düzenlenen sürgüne dayanan halkın ruhu, işgal yönetiminin baskılarına da dayanacaktır" ifadesine yer verildi. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Çiygöz'ün Gözaltına Alınması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ozgur turkeli: Buyuk ofke uyandirdi ! Halk sokaga cikti yuzbinler yurudu Ahtem I birakin diye !!! Ya oyle bir sey yazinki bari kendiniz de inanin, ukrayna halkinin ? u konuyu daha bilmiyor ki degil Ahtem I bilsin :-)) yapmayin etmeyin gelmeyin bu sovenizme , daha once size yazdim lutfen tarafsiz gazetecilik diye ama rotaniz belli galiba !!!!! 0 0 Yanıtla

Advertisement