Kırım Tatar Sürgününün 72'nci Yılı - Son Dakika
Güncel

Kırım Tatar Sürgününün 72'nci Yılı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Etkinlik alanına toplananlar Ellerinde çiçeklerle bekleyenler Konuşmaların yapılması Konuşma sonunda çiçek koymadan görüntüler Kırım Tatar sürgününün 72' yılı Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te sürgünde ölenleri anma töreni düzenlendi TAŞKENT (AA) – Kırım Tatar sürgününün 72. yıl dönümü dolayısıyla Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te anma töreni düzenlendi.

18.05.2016 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Etkinlik alanına toplananlar

Ellerinde çiçeklerle bekleyenler

Konuşmaların yapılması

Konuşma sonunda çiçek koymadan görüntüler Kırım Tatar sürgününün 72' yılı

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te sürgünde ölenleri anma töreni düzenlendi

TAŞKENT (AA) – Kırım Tatar sürgününün 72. yıl dönümü dolayısıyla Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te anma töreni düzenlendi.

Kırım Tatar Milli Medeniyet Merkezi tarafından düzenlenen anma törenine ülkede yaşayan çok sayıda Kırım Tatarı ve Özbek vatandaşların yanı sıra Ukrayna'nın Taşkent Büyükelçisi Yuriy Savçenko katıldı.

Anma töreni, Taşkent'teki Şehitler Hatırası Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Daha sonra katılımcılar, sürgünde ölenlerin anısına saygı duruşunda bulundu. Törende sürgünde ölenler için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Kırım Tatar Milli Medeniyet Merkezi Başkanı Nusret Cemilev, törende yaptığı konuşmada 18 Mayıs 1944'ün Kırım Tatarları için tarihteki en kara gün olduğunu kaydederek, bu sürgünün halkın hatırasından hiçbir zaman silinmeyeceğini dile getirdi.

Sürgün yıllarında halkın büyük zorluklarla karşılaştığını ifade eden Cemilev, Kırım Tatar halkına gösterdiği ilgi ve destekten dolayı Özbekistan yönetimi ve halkına teşekkür etti.

Ukrayna'nın Taşkent Büyükelçisi Yuriy Savçenko da hiçbir milletin tarihini unutmaması gerektiğini vurguladı.

Bir halkın gücünün birlik olmaktan geçtiğini, halk birleşince büyük güç olacağını dile getiren Savçenko, bundan dolayı hiçbir milletin parçalanmaya izin vermemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Anma töreninde konuşan Kırım Tatar halkı temsilcileri, yaşanan acıların bir kez daha tekrarlanmaması temennisinde bulundu.

Sovyetler Birliği, 1944'te 150 binden fazla Kırım Tatarı'nı Özbekistan'a sürgüne göndermişti. Sovyetler Birliği'nin parçalanmasının ardından Özbekistan'a sürülen Kırım Tatarlarının büyük bir kısmı, vatanlarına dönmüştü. Özbekistan'da hala 30 binden fazla Kırım Tatarı yaşıyor.

Kırım Tatar Sürgününün 72\'nci Yılı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırım Tatar Sürgününün 72'nci Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement