Kırımoğlu'ndan Bartınlılara Kutlama - Son Dakika
Yerel

Kırımoğlu'ndan Bartınlılara Kutlama

Kırımoğlu\'ndan Bartınlılara Kutlama

Bursa’da Uludağ Üniversitesi’nin fahri doktora unvanı verdiği Ukrayna Parlamentosu Milletvekili ve Kırım Tatar Türklerinin Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Bartın’da yapılan Kırım ve Türk Dünyası ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiğini açıkladı.

14.12.2014 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da Uludağ Üniversitesi'nin fahri doktora unvanı verdiği Ukrayna Parlamentosu Milletvekili ve Kırım Tatar Türklerinin Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Bartın'da yapılan Kırım ve Türk Dünyası ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiğini açıkladı.

Kırımoğlu, Kırım Haber Ajansı Türkiye Temsilcisi Güngör Yavuzaslan'la Bursa'da bir araya geldi. Kırımoğlu Bartın'dan Kırım mücadelesine verilen destek için herkese teşekkür etti. Türk dünyasının büyük fikir adamlarından Gaspıralı İsmail Bey, ölümünün 100'üncü yıl dönümünde Bartın Üniversitesi'nin ardından Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen sempozyumla anıldı. Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ndeki Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumda, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Uludağ Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Kırım Haber Ajansı Türkiye Temsilcisi Güngör Yavuzaslan Ukrayna Parlamentosu Milletvekili ve Kırım Tatar Türklerinin lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'na Bartın Gazetesi'nin kurucusu Camal Aliş'in hayatının anlatıldığı Çetin Asma ile ortaklaşa kaleme aldıkları 'Kalemin Aydınlığında Bir Ömür" adlı kitabımını hediye etti. Kırımoğlu çok kitap okumaya çalıştığını belirterek hediye için teşekkür etti.

KIRIM BİR MÜCADELEDİR

Kırım denilince akla mücadele geldiğini ifade eden Mustafa Kırımoğlu, "Çok yıllar mücadele verdiğimiz Sovyet rejimi, otoriter ve anti demokratik rejim yine Kırım'a geldi. Biz yine kendi serbestliğimiz için mücadele vermek zorundayız. Putin rejimi, Kırım Tatarlarının liderlerinin Kırım'a girmesini bile yasak etti. Çok insanımız Kırım'ı terk etmek zorunda kaldı. Yıllarca vatanımıza dönmek için mücadele verdik. Ama yine bu işgalden dolayı insanlarımız Kırım'ı terk ediyor. Ama yanımızda büyük Türkiye var. Umudumuz büyük" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırımoğlu'ndan Bartınlılara Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement