Kırkağaç'ın En Güzel Kavunu Seçildi - Son Dakika
Yerel

Kırkağaç'ın En Güzel Kavunu Seçildi

Kırkağaç’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü nedeniyle bu yıl 36.’sı düzenlenen geleneksel “En Güzel Kırkağaç Kavunu Yarışması”nın şampiyonu Mustafa Öntaşçı isimli çiftçi oldu.

14.09.2014 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırkağaç'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü nedeniyle bu yıl 36.'sı düzenlenen geleneksel "En Güzel Kırkağaç Kavunu Yarışması"nın şampiyonu Mustafa Öntaşçı isimli çiftçi oldu. Yarışmada 2.'liği Mustafa Baldemir, 3.'lüğü Ahmet Süreyya Erol, 4.'lüğü Mesut Özigci alırken, jüri özel ödülüne ise Taner Kolcu layık görüldü.

Yasemin Düğün Salonu'nda yapılan ve 15 yarışmacının katıldığı Geleneksel Kavun Yarışması'nın jüri üyeliklerini İlçe Tarım Müdür Vekili Mehmet Ünlü, Ziraat Odası mühendisi Berfü Boduroğlu, İlçe Tarım Müdürlüğü ziraat mühendisi Fatma Keskin, Kırkağaç Belediyesi yazı işleri müdürü Mustafa Tırman ile çiftçilerden oluşan 5 kişilik heyet yaptı.

Kırkağaç Belediyesi'nce ilçenin düşman işgalinden kurtuluşun 92. yıldönümü kutlamaları kapsamında organize edilen yarışmaya, İlçe Tarım Müdürlüğü, Kırkağaç Belediyesi ve Ziraat Odası destek verdi.

Yarışmaya Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, İlçe Emniyet Müdürü Mithat Uysal, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar katılırken, vatandaşların ilgisi ise azdı.

İlçe Tarım Müdür Vekili Mehmet Ünlü, değerlendirmede dış görünüş, et rengi, çekirdek rengi, tat, aroma, asit ve lif özelliklerinin dikkate alındığını belirtirken, yarışmaya katılan yarışmacılara teşekkür etti. Dereceye girenlere altın ödülü verildi.

Dereceye giren yarışmacılara ödülleri 12 Eylül Kurtuluş etkinlikleri töreninde TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Ak Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı tarafından takdim edildi.

Yarışmayı kazanan Mustafa Öntaşçı "Bu yıl bana nasip oldu, çok mutluyum. Kırkağaç'ın en güzel kavununu ben yetiştirdim sevinçliyim" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırkağaç'ın En Güzel Kavunu Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement