Kırkağaç Kavununa Silahlı Koruma - Son Dakika
Güncel

Kırkağaç Kavununa Silahlı Koruma

Kırkağaç Kavununa Silahlı Koruma

Türkiye'nin önemli kavun üretim merkezlerinden Kırkağaç'ta bazı kavun üreticileri, tarlalarında silahlı nöbet tutuyor.

24.08.2014 11:44  Güncelleme: 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 12 bin dekar alanda ortalama yılda 30 bin ton kavun üretimi yapıldığını bildirdi.

Kavunda bu yıl rekolte ve kalitenin yüksek olmasını beklediklerini vurgulayan Boğaz, çiftçinin ürünlerine adeta gözü gibi baktığını, zarar görmemesi için çaba gösterdiğini kaydetti.

Yaban domuzlarının özellikle son günlerde tarlalara gelerek ürünlere zarar verdiğini bildiren Boğaz, buna karşı üreticinin de mahsullerine korumak adına tarlalarında silahlı nöbet tutmaya başladığını ifade etti.

Üreticinin amacının yaban hayvanlarına zarar vermek olmadığını, ürünlerini korumayı hedeflediklerini kaydeden Boğaz, şunları kaydetti:

"Ürün hırsızlığına yönelik ilçe jandarma ekiplerimiz sıkı önlemler aldığından bölgemizde uzun süredir hırsızlık yaşanmıyor. Fakat ormanlık alandan gelen yaban domuzları, özellikle son günlerde tarlalara zarar vermeye başladı. Bazı çiftçilerimiz, yaban domuzlarının kavun tarlalarına zarar vermesi nedeniyle silahlı nöbet tutuyor. Yaban domuzu gördüklerinde havaya ateş açıyor. Üreticimizin amacı yaban domuzlarını öldürmek değil, korkutmak. Yaban domuzlarının tarlalara geldiği saatler belli, daha çok akşam ya da sabaha karşı geliyorlar. Tarlalarda bekleyen üreticilerimiz, yaban hayvanlarını korkutup kaçırmak için silahla havaya ateş açıyor."

İlyaslar mahallesinde kavun üreticiliği yapan İlyas Sert de, bu yıl iyi mahsul alacaklarını ve iyi gelir sağlayacaklarını düşündüklerini söyledi.

Sert, emek sarf ederek yetiştirdikleri ürünlere yaban hayvanlarının zarar vermesini engellemek amacıyla silahla nöbeti tutmaya başladıklarını, bundaki amacın hayvanları vurmak değil, korkutup kaçırarak ürünlerinini korumak olduğunu ifade etti. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırkağaç Kavununa Silahlı Koruma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement