Kırkağaç'ta Termal Su Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Kırkağaç'ta Termal Su Heyecanı

Kırkağaç\'ta Termal Su Heyecanı

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) Kırkağaç’ta bir yıldan beri yaptığı araştırmalar sonucu bulunan en verimli toprağın termal su çıkması beklenen bölümünde ilk kazma törenle vuruldu.

07.05.2014 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) Kırkağaç'ta bir yıldan beri yaptığı araştırmalar sonucu bulunan en verimli toprağın termal su çıkması beklenen bölümünde ilk kazma törenle vuruldu.

Yaklaşık 2 Milyon TL'yi bulması beklenen bir maliyetle başlayan çalışmalar sonucu termal suyun çıkıp çıkmaması ise 2 ay içerisinde belli olacak.

MTA tarafından başlatılan jeotermal çalışmalarının sonucunda sıcak su bulunması halinde ise Kırkağaç'ın çehresi değişecek. Gelenbe yolu üzerindeki tren yolu civarında yer alan arazide yapılan sıcak su arama çalışmalarında ilk kazma törenle vurulurken, hayırlı olması için birde kurban kesildi.

İlk kazmanın vurulduğu törene Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, AK Parti Kırkağaç İlçe Başkanı Ömer Öztürk, AK Parti Kırkağaç Gençlik Kolları Başkanı Hakkı Bulak, Belediye Meclis Üyesi Fikret Sarıbenli ve MTA yetkilileri katıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırkağaç'ta Termal Su Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement