Kırkağaç'ta Üreticinin Yüzünü Güldüren Hizmet - Son Dakika
Yerel

Kırkağaç'ta Üreticinin Yüzünü Güldüren Hizmet

Kırkağaç\'ta Üreticinin Yüzünü Güldüren Hizmet

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırkağaç Karakurt Mahallesi’nde bulunan halin yerine, bakanlığın istediği standartlarına uygun yeni hal deposu yaptı.

14.12.2015 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırkağaç Karakurt Mahallesi'nde bulunan halin yerine, bakanlığın istediği standartlarına uygun yeni hal deposu yaptı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde hal depolarının belli standartlara ulaştırılması noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Kırkağaç Karakurt'ta daha önce Büyükşehir Belediyesi'ne devri yapılan ancak bakanlığın istediği standartlara uymayan bölgeye yeni hal depoları kazandırıldı. Yeni hal depolarında inceleme yapan Kaynak Geliştirme İştirakler Daire Başkanı Serpil Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün talimatları doğrultusunda Kırkağaç'a yeni hal depoları yapıldığını söyledi. Daha önce kendilerine devri yapılan hal binasının kötü durumda olduğunu ifade eden Çakır, "Burada bize devri yapılan hal, 5957 sayılı kanun gereği bakanlığın istediği standartlara uygun değildi. Bu nedenle mevcut hal 31 Aralık 2014 tarihinde kapatıldı. Bu nedenle bu bölgede Kavun, domates ve salatalık üretimi yapan üreticiyi mağdur etmemek adına hemen çalışmalarımıza başladık. Bu kapsamda 10 adet sebze ve meyve depolarının yapımını tamamlayıp tüccarlara kiraya verdik" dedi.

ÜRETİCİ ÜRÜNÜNÜ GERÇEK DEĞERİNDE SATACAK

Kırkağaç'ta üreticiyi mağdur etmemek adına yaptıkları yeni hal depolarının bölge için önemli olduğuna vurgu yapan Çakır, "Ürünlerin kayıt altına alınması ve üreticinin ürünlerini gerçek fiyatına satması noktasında üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Yeni hal depoları faaliyete girdi. Kırkağaç'lı üreticilerimize hayırlı olsun" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırkağaç'ta Üreticinin Yüzünü Güldüren Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement