Kırkağaç'ta Yılın İlk Çileği Hasat Edildi - Son Dakika
Yerel

Kırkağaç'ta Yılın İlk Çileği Hasat Edildi

Kırkağaç\'ta Yılın İlk Çileği Hasat Edildi

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde geçtiğimiz yıl başlayan ve bu ikincisi düzenlenen tarla günü etkinliği kapsamında yılın ilk çileği hasat edildi.

27.06.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde geçtiğimiz yıl başlayan ve bu ikincisi düzenlenen tarla günü etkinliği kapsamında yılın ilk çileği hasat edildi. Dünyaca ünlü kavunuyla tanınan Kırkağaç'ta artık çilek üretiminin de başlaması hem üreticinin hem de vatandaşların yüzünü güldürüyor.

Kırkağaç'ın Gelenbe ve İlyaslar mahallelerinde 50 hektarlık alanda ekimine başlanan çileğin olumlu sonuç vermesi Kırkağaçlıları sevindirdi. İlçedeki ilk çileğin hasat edildiği Gelenbe Mahallesi'nde bulunan Mehmet Ali Uyar adlı üreticinin tarlasında incelemelerde bulunan Kırkağaç protokolü, ilçedeki çilek üretimi hakkında bilgi verdi. Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı "Bugün burada Mehmet Ali Uyar'ın tarlasında çilek hasadı yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Gerçekten çileklerimiz tadıyla görüntüsüyle harika bir durumda. 2,5 yıl önce Kırkağaç'ta çilek işini başlattık. Önce bu işi iyi yapan Köprübaşı ilçesine gittik. Gördük ki Köprübaşı ve Kırkağaç'ın iklim yapıları birbirlerine benziyor. İlçemizde çilek yetiştirmek için hiçbir engel yoktu ve hemen çilek ekimi başlattık. Bugün 135 dönüm arazimizde çilek bulunmakta. 75 çiftçimiz çilek üretimi yapmakta. Her yıl bu sayıyı arttıracağız. Hedefimiz kısa vadede 500 dönüme daha sonrada 1000 dönüme ulaşmak. Gerçekten çileğin güzel bir pazarı bulunmakta. Ayrıca bu çilekleri pazarlamakta da sıkıntı çekmiyoruz. Örneğin Mehmet Ali Uyar isimli vatandaşımız bakın, yol kenarında bu ürünlerini pazarlayabilmekte. Amacımız bunu geliştirmek." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırkağaç'ta Yılın İlk Çileği Hasat Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement