Kırkağaçlı Traktör Galericilerinden Vali Bektaş'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kırkağaçlı Traktör Galericilerinden Vali Bektaş'a Ziyaret

Kırkağaçlı Traktör Galericilerinden Vali Bektaş\'a Ziyaret

Türkiye traktör pazarında adını duyuran Kırkağaç Traktör Galericileri Sitesi esnafı, Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı ve Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz öncülüğünde Vali Erdoğan Bektaş’ı ziyaret etti.

31.03.2015 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye traktör pazarında adını duyuran Kırkağaç Traktör Galericileri Sitesi esnafı, Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı ve Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz öncülüğünde Vali Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti.

Valilik makamında gerçekleştirilen ziyarette Kırkağaç Traktör Galericileri Sitesi esnafı, Vali Bektaş'a sorunlarından söz etti. Galericiler Sitesi Başkanı Şaban Kayma,"Şuan mevcut olan sitemizi sizin de bildiğiniz, yol üzerindeki yere sizler de uygun görürseniz taşımak istiyoruz" dedi. Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz ise "Sayın Kaymakamımızla beraber Galericiler Sitesi Projesi ile ilgili yaptığımız toplantıda, arkadaşlarımız konuya sıcak baktılar. Onlar hem çevre yolu üzerine çıkacaklar hem de traktör piyasası olarak da önemli bir konum kazanacaklar. İnşallah düşündüğümüz projeden daha uygun bir hale gelecek. Bir de tam baharın başlangıç zamanında bu projeyi sizlerin desteklerinizle bir tarım fuarına dönüştürmemiz çok daha güzel olacak düşüncesindeyim." şeklinde konuştu.

1995 yılında yapılmış olan Kırkağaç Traktör Galericileri Sitesi'nde yaklaşık 60 tane galerici olduğunu kaydeden Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, sitede şuanda bir sıkışmanın mevcut olduğuna dikkat çekti. Sırmalı, "Traktör galericileri sitemizin Soma ve Akhisar yolunun üzerinde olması ilçenin tanıtımı açısından önemli bir durum olacak. Dükkanlarımız yetmiyor, büyümemiz lazım. Ayrıca tarım araç-gereçlerinin satıldığı yerler de olursa ekonomik anlamda çok daha getirisi olacaktır. Sayenizde Soma'da organize sanayi gelişiyor, Akhisar'da da organize sanayi var. Burasının gelip geçenlerin uğrak yeri olarak ekonomik anlamda Kırkağaç'a çok faydası olacak. Arkadaşlar da bu konuya sıcak bakıyorlar. İnşallah sizlerin destekleri sayesinde kısa sürede gerçekleştireceğiz." dedi.

Ziyaret için duyduğu memnuniyeti belirten Vali Bektaş, "Manisa gerçekten bulunmaz bir yer. Öyle büyük imkanlar üzerinde oturuyoruz ve seyrediyoruz ki inanılmaz. Ancak bunu, bizim gibi dışarıdan gelenler görebiliyor ya da daha dışarıdan Avrupa'dan bakanlar görüyor. Almanlar burada, İtalyanlar burada, Amerikalılar burada, biz hala kendi kendimize konuşup duruyoruz. Kaymakam Bey bahsedince farkına vardım. Kırkağaç'taki traktör pazarını doğrusu daha önce hiç duymamıştım. Kırkağaç ve Saruhanlı iki küçük ama fonksiyonu büyük iki büyük ilçemiz. Ne yapabiliriz diye düşünürken bu fikir ortaya konuldu. Bu proje bir fikir, bir düşünce henüz. Proje aşamasına gelebilmesi için çeşitli etkenlerin bir arada olumlu olarak değerlendirilebilmesi lazım. Gerçekten orada ciddi bir potansiyel varmış, bu potansiyel çok gelişebilir. Bunun üzerine çalışacağız." diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırkağaçlı Traktör Galericilerinden Vali Bektaş'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement