Kırklar Dağı Konutları Soruşturmasında 13 Kişi Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Kırklar Dağı Konutları Soruşturmasında 13 Kişi Tutuklandı

Diyarbakır'da, Kırklar Dağı'nda yapılan konutlarla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında Sur İlçesi eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın da aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklandı.

09.08.2015 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da, Kırklar Dağı'nda yapılan konutlarla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında Sur İlçesi eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın da aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklandı. Gözaltına alınan 28 şüpheliden 6'sı serbest bırakılırken, 9 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kırklardağı Konakları olarak bilinen 725 dairelik projenin yapılabilmesine karşılık bölücü terör örgütü mensuplarınca konutların bir kısmının yüzde olarak örgüt adına fon olarak talep edilmesi ve aktarılması konusunda teknik takip destekli soruşturma başlatıldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında 6 il'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 28 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Gözaltına alınan şüphelilerden 6 kişi Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, 19 şüpheli 'Terörizmin finansmanının önlenmesi' kanununa muhalefet ile 'Silahlı terör örgütüne üye' olma eylemleri iddiasından tutuklanmaları, 3 şüpheli ise aynı iddialarla adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebi ile Nöbetçi Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişlerdir. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce P.B., N.S.Ö., N.S., M.K., İ.A., A.K., M.R.A., K.A. ve A.A. isimli 9 şüpheli hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verilmiştir. S.B., İ.M., E.Y., S.A., R.K., N.K.A., M.Y., K.G., İ.D., E.Y., C.A., A.D. ve M.S.C., isimli 13 şüpheli hakkında ise tutuklama kararı verilerek konumlarına uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişlerdir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma devam etmekte olup, soruşturmanın sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."

Tutuklananlar arasında Diyarbakır'ın eski Sur Belediye başkanı Abdullah Demirbaş'ın da bulunduğu belirtildi.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırklar Dağı Konutları Soruşturmasında 13 Kişi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement