Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu: Vali Telefonlarımı Açmıyor - Son Dakika
Güncel

Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu: Vali Telefonlarımı Açmıyor

Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu: Vali Telefonlarımı Açmıyor

CHP'li Mehmet Siyam Kesimoğlu, Atatürk posterlerinin asılacağı panonun yapımına engel olan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın telefonlarını açmadığını söyledi.

12.09.2014 16:12  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Siyam Kesimoğlu, Atatürk posterlerinin asılacağı panonun yapımına engel olan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın telefonlarını açmadığını söyledi. Kesimoğlu, "Ne telefonumuz açıldı ne de geriye dönüş yapıldı. Krizi sürdüren biz değiliz, biz çözümün bir parçası olmak istiyoruz" dedi.

Kırklareli'nde geçen Ağustos ayında başlayan ve dün de devam eden pano krizi henüz çözülemedi. Kırklareli Valiliği konuyla ilgili açıklama yapmazken, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, devlete karşı bir tutum içerisinde olmadıklarını söyledi. Halen polis araçlarının ve standın Atatürk posteri asmak için yapmak istedikleri pano kaidesinin bulunduğu alanda olduğunu belirten Kesimoğlu, "İstasyon Caddesi'ne yapmak istediğimiz kaidelerinin 6'sı tamamlandı. Vali Konağı karşısına yapılmak istenen 7'nci kaide ise Kırklareli Valiliği tarafından durduruldu. Atatürk'ün ismine ve eserlerine sahip çıkmak adına yarın İstasyon Caddesi'nde toplanacağız. Yaşadığımız bu üzücü süreç sonrası bir çok kesim tarafından destek telefonları aldım. Bizim haklı olduğumuzu ve haksızlığa, hukuksuzluğa karşı dik duruşumun sürmesi gerektiğini belirttiler. Bizler Atatürk'ün ismine ve eserlerine sahip çıkmak adına mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.

MUHARREM İNCE DE KATILACAK

Yarın yapılacak olan toplantıya CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin yanı sıra çok sayıda milletvekilimizin destek vereceğini kaydeden Kesimoğlu, krizi çözmek için görüşmek istediği Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın telefonlarını açmadığını söyleyerek, "Bizim duruşumuz asla ve asla devlete karşı olamaz. Ben devlet memuru olarak yıllarca bu devlete hizmet eden bir babanın evladıyım. Ben, devlet terbiyesi ile büyüdüm. Bizim karşı duruşumuz devletçilik anlayışını istismar eden, hukuk devletini reddeden, polis devleti anlayışı ile kanunsuz emir veren ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün fotoğraflarına dahi tahammül edemeyen devlet görevlilerinedir. İlin Valisini ben, milletvekili arkadaşım Turgut Dibek, İl Başkanım Recep Zengin telefon ile aradık. Ne telefonumuz açıldı, nede geriye dönüş yapıldı. Krizi sürdüren biz değiliz, biz çözümün bir parçası olmak istiyoruz. Ama karşımızdaki anlayış, üzüm yeme değil bağcıyı dövme anlayışına sahip. Biz vakur duruşumuzu, haklı ve kararlı tutumumuzu sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu: Vali Telefonlarımı Açmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya Doğal Yaşam Parkı'nda Bahar Coşkusu
    10:55 Antalya Doğal Yaşam Parkı'nda Bahar Coşkusu

    Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda bahar mevsimiyle birlikte yeni yavruların doğduğu ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda girişlerin ücretsiz olduğu açıklandı.

  • Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor
    10:53 Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor

    Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinleyerek not alıyor ve gereğinin yapılması için talimat veriyor.

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.


Advertisement