Kırklareli Bereket Ormanı'nda 52 Bin Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Kırklareli Bereket Ormanı'nda 52 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Kırklareli Bereket Ormanı\'nda 52 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Türkiye’de orman alanlarının korunması ve ağaçlandırmanın teşviki amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde 81 ilde “Gönül Elçileri” projesi kapsamında, tüm ülke genelinde olduğu gibi Kırklareli’nde de oluşturulan Bereket Ormanı’nda fidanlar toprakla buluştu.

08.12.2016 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de orman alanlarının korunması ve ağaçlandırmanın teşviki amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 81 ilde "Gönül Elçileri" projesi kapsamında, tüm ülke genelinde olduğu gibi Kırklareli'nde de oluşturulan Bereket Ormanı'nda fidanlar toprakla buluştu.

Kumrular köyünde oluşturulan Bereket Ormanı fidan dikme etkinliği, Vali Esengül Civelek, kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılımlarıyla gerçekleşti. 180 dönüm alan üzerinde oluşturulan Bereket Ormanı'na Karaçam, Meşe, Sedir, Fıstıkçamı ve Badem olmak üzere 52 bin fidan dikildi.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Babaeski ilçesi Kumrular köyünde oluşturulan Bereket Ormanı'nda fidan dikim etkinliğine katıldı. Vali Civelek, burada yaptığı konuşmada, "Ağaç sevgisi ve orman sevgisi değerlidir. Çünkü ormanlar doğal zenginliğimiz, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre, yaşanabilir bir dünya bırakmak için yeni ormanlara ihtiyacımız var. Bugün dikimini yaptığımız her bir fidan yeni orman oluşumuna katkı sağlayacak, aynı zamanda çocuk ve gençlerde de var olan ağaç sevgisini pekiştirecektir" dedi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırklareli Bereket Ormanı'nda 52 Bin Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement