Kırklareli'de "Lider Çocuk Tarım Kampı" Projesi - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'de "Lider Çocuk Tarım Kampı" Projesi

Kırklareli\'de "Lider Çocuk Tarım Kampı" Projesi

Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "Lider Çocuk Tarım Kampı" son erdi.

09.06.2016 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "Lider Çocuk Tarım Kampı" son erdi.

Kamp öğrencilere, doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda, üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlendi.

Kırklareli merkez ilçede bulunan Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu 4/G sınıfı öğrencilerinden kampa toplam 38 öğrenci katıldı.

Kampın 1'inci gününde öğrencilere; Müdürlük öğrencilere tanıtıldı. 2016 yılının Bakliyat Yılı olması sebebiyle, Merkez Armağan köyünde kuru fasulye ekimi yapıldı. Çocuklar Armağan Köyü Muhtarı Recep Dal'ın misafirperverliğinde tohum ile toprağı buluşturmanın mutluluğunu yaşadılar. Tarımda ve beslenmede bakliyatın önemini ve iklim değişikliği konularının işlendiği sunumları Kırklareli Atatürk Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonunda yetkililerden öğrendiler. Enstitüde bulunan Toprak Analiz Laboratuvarını ve seraları gezerek bilgi aldılar.

Kampın 2'nci gününde; Lüleburgaz Ziya Organik Tarım İşletmesi ziyaret edilerek organik tarım ve iyi tarım uygulamaları konuları yerinde görüldü. Ergin Tarım Hayvancılık İşletmesinde ise hayvancılığın önemi, büyükbaş hayvanların bakım ve beslenmesi konuları çocuklara anlatıldı. Programın öğleden sonraki bölümünde, Danone Tıkveşli Gıda ve İçecek Sanayi ziyaret edilerek, sütün işlenmesi, üretim teknolojisi ve soframıza gelinceye kadar geçirdiği evreler, öğrenciler tarafından gözlemlenmesi sağlanırken, firma tarafından süt ve süt ürünlerinin beslenmedeki önemini anlatan eğitim çalışması yapıldı.

Kampın 3'üncü gününde; Kırklareli Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğrencilerinin hazırladığı çocuk şenliği ile başlayarak Lider Çocuklara Katılım Belgeleri ve çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırklareli'de 'Lider Çocuk Tarım Kampı' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement