Kırklareli Gaziler, 15 Temmuz Gecesini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Kırklareli Gaziler, 15 Temmuz Gecesini Anlattı

Kırklareli Gaziler, 15 Temmuz Gecesini Anlattı

Gaziler, 15 Temmuz gecesini anlattı15 Temmuz darbe girişiminde gazi olanlar Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde ve Kırklareli'de üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek yaşadıklarını anlattı.

07.12.2016 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziler, 15 Temmuz gecesini anlattı

15 Temmuz darbe girişiminde gazi olanlar Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde ve Kırklareli'de üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek yaşadıklarını anlattı.

Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kulübü tarafından düzenlenen programa FETÖ/PDY darbe girişiminde yaralanarak gazi olan Safiye Bayat, Musa İlhan ve Üzeyir Civan ile öğrenciler katıldı. Darbe girişimi gecesinde yaşadıklarını anlatan gaziler, girişimi 'hainlik' olarak nitelendirdi.

Gazilerden Safiye Bayat, darbecilerin insanların acı çekerek ölümlerine tanık olmak istediklerini söyleyerek, "Hainlerin hepsi bir amaç için oradaydı. Acı çekerek ölüm anımıza tanık olmak istediler. Konuştuğumda gözlerindeki kini, nefreti ve katil ruhunu görenlerdenim. Onlara yakınlaştım, konuştum, hırpalandım, darbeler aldım, hatta tanklarla taciz ateşleri açıldı. Önümden, arkamdan her yerimden ateşler açıldı. Amaçları bizden bir şeyler almaktı. Amaç can çekiştiğimizi görmekti. Ama bunu başaramadılar. Allah biz inanlara bizim gibi düşünenlere cesaret serpti. Allah o gece biz asra bedel, hainlere ise korku dolu bir gece yaşattı" dedi.

15 Temmuz gazilerinden Üzeyir Civan da o gece kolunu kaybettiğini anlatarak, "Ben kolumu kaybettim ama vatanımı elhamdülillah kaybetmedim. Onlar o gece bizden önce sokaklara inmişler. O gece yaşadıklarımı asla unutamam. O gece canlarımızı hiç düşünmeden hainlerin karşısında durduk. Yaşlısı, genci, kadını herkes hainlerin karşısında durdu" şeklinde konuştu. Musa İlhan da Türkiye'nin o geceki mücadelesiyle tüm dünyaya örnek olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından gazilere günün anısına plaket verildi.

14 YAŞINDA GAZİ OLDU

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde programa ise 15 Temmuz darbe girişimi gecesi açılan ateş sonucu yaralanarak gazi olan 14 yaşındaki Adviye Gül İsmailoğlu, Abdullah İrgin ve Sabri Ünal katıldı. Adviye Gül İsmailoğlu, darbe girişimi gecesine Şaraçhane Parkı'nda olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Orada asker İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önüne barikat kurmuş insanların geçmesine engel oluyordu. Onlara karşı gelen herkesin ayaklarına sıkmaya başlamışlardı. Her geçen dakika azalmadık onların düşündüğü gibi evlerimize de saklanmadık, karşı durduk. Mahkemede onlarla yüz yüze geleceğim günü iple çekiyorum. Daha küçümsediğiniz 14 yaşındaki bir kız çocuğuyla baş edemediniz nasıl bu vatanı ele geçirecektiniz diyeceğim. Yanıma düşen bir yaralıya bakarken bende vuruldum kolumdan girip sırtımdan çıkan bir G3 mermisi ile yaralandı. Şunu söylemek istiyorum onlar bizim canımızı acıktıklarını zannediyorlar. Ama aslında Allah'ın huzurundaki en yüce makamlardan gazilik ve şehitlik makamına yükseltiler ve bize madalya taktılar." .

Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'na kırdığı camdan girdiğini ve içerde yaralandığını anlatan Abdullah İrgin ise kendisine yapılan 'kahraman' yakıştırmasını kabul etmediğini söyledi. İrgin, "Kahramanlar vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını verenlerdir. 15 Temmuz gecesini hiç birimiz unutmayalım ve unutturmayalım" dedi.

Darbe girişimi olduğunu arkadaşlarından öğrendiğini ifade eden Sabri Ünal da arkadaşlarını toplayarak sokağa çıktığını ve darbecilere karşı durduklarını anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırklareli Gaziler, 15 Temmuz Gecesini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement