Kırklareli'nde Fetö/pdy Üyelerine Yönelik Sürdürülen Soruşturmada 71 Kişi Tutuklandı. - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'nde Fetö/pdy Üyelerine Yönelik Sürdürülen Soruşturmada 71 Kişi Tutuklandı.

Kırklareli\'nde Fetö/pdy Üyelerine Yönelik Sürdürülen Soruşturmada 71 Kişi Tutuklandı.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimi sonrasında Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar kapsamında, aralarında hakim, savcı, general, yarbay, polis, öğretmen ve askeri personellerin bulunduğu 261 kişiden, 71’i tutuklanırken, 175’i hakkında adli kontrol, 15 kişi hakkında ise gözaltı kararı verildiği bildirildi.

25.07.2016 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimi sonrasında Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar kapsamında, aralarında hakim, savcı, general, yarbay, polis, öğretmen ve askeri personellerin bulunduğu 261 kişiden, 71'i tutuklanırken, 175'i hakkında adli kontrol, 15 kişi hakkında ise gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, tarafından yapılan açıklamada, "Anayasal düzeni değiştirmeye çalışan darbeciler ile FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarına yönelik Kırklareli merkez ve mülhakat Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen soruşturmalar kapsamında, Kırklareli merkez ve mülhakat adliyelerinde görevli, 19 hakim ve cumhuriyet savcısı tutuklanırken 2 hakim hakkında adli kontrol kararı verildi. Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli 1 tuğgeneral, 2 yarbay olmak üzere 3 askeri personel tutuklanırken, aralarında yarbay ve yüzbaşının da bulunduğu 4 askeri personel hakkında adli kontrol kararı verildi. Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli 2 yarbay tutuklanırken, 1 yüzbaşı hakkında adli kontrol kararı verildi. Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli, aralarında 1 tuğgeneral ile yarbay ve binbaşının da bulunduğu 40 askeri personel tutuklanırken, 130 askeri personel hakkında adli kontrol kararı verildi" bilgilerine yer verildi.

Başsavcı Yavuz ayrıca, "Kırklareli İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nde görev yapan, 6 öğretmen tutuklanırken, 38 öğretmen hakkında adli kontrol kararı verildiği, 14 öğretmen hakkında ise gözaltı kararı alındı. Pınarhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 1 polis hakkında tutuklama kararı verildi. Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 1 polis hakkında adli kontrol kararı verildi. Lüleburgaz ilçesindeki kamu kurumunda görevli 1 mühendis hakkında ise gözaltı kararı verildi" denildi.

Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi adına bu basın açıklamasının yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu da vurgulayan Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak, Anayasayı ihlal, yasama organına karşı suç, hükümete karşı suç, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyan" suçlarından Cumhuriyet başsavcılıklarımızca yürütülen soruşturmalar kapsamlı olarak adil ve hızlı bir şekilde devam etmektedir" dedi - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırklareli'nde Fetö/pdy Üyelerine Yönelik Sürdürülen Soruşturmada 71 Kişi Tutuklandı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement