Kırklareli'nde Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'nde Kısa Kısa

Kırklareli\'nde Kısa Kısa

Altyapı çalışmaları.

20.10.2014 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Hacı, Fatih ve Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Caddesi'nde devam eden altyapı çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Hacı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak altyapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.

Altyapı çalışmalarını kısa sürede tamamlamak istediklerini belirten Hacı, "Altyapımız artık yetersiz kalmıştı. Büyük sorunlar yaşamadan altyapımızı güçlendirmeye başladık. Fatih ve Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Caddesi'nde çalışmaların sonuna yaklaştık. Kısa sürede tamamlamak istiyoruz" diye konuştu.

Hacı, altyapı çalışmalarının tamamlandığı cadde ve sokakların asfaltlandığını kaydetti.

Meralar kanununda yapılan değişiklik

TEMA Vakfı Lüleburgaz Temsilcisi Hakan Dedeoğlu, meralar kanununda yapılan değişikliğin çiftçilik ve hayvancılığı etkileyeceğini bildirdi.

Dedeoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan değişiklik ile meraların şahıslara kiralanacağını söyledi.

Trakya'nın verimli topraklara sahip olduğunu ifade eden Dedeoğlu, meraların kiraya verilmesi ile toprakların amacı dışında kullanılacağını ileri sürdü.

Mera Komisyonunun hazırladığı rapora göre 43 belde ve köy merasının kiraya verilmek istendiğini belirten Dedeoğlu, "Bununla ilgili 64 şirket kiralama için başvuruda bulunduğunu öğrendik. Meraların kiralanması durumunda şirketlerin neredeyse özel mülkiyete dönüşecek hakları olacağı ve köylünün otlak olarak kullandığı meraların sadece hayvancılık amacıyla kullanılıp kullanılmadığının da tespiti çok zor olacaktır. Meralar kanununda yapılan değişikliğin çiftçilik ve hayvancılık büyük oranda etkilenecek" şeklinde konuştu. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli'nde Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement