Kırklareli'ndeki "Mavi Dil Hastalığı" Karantinası - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'ndeki "Mavi Dil Hastalığı" Karantinası

Kırklareli\'ndeki "Mavi Dil Hastalığı" Karantinası

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Çetinkaya: ''Mavi dil hastalığına karşı 6 ilçemizde ve tüm köylerimizde karantina kaldırıldı''

25.09.2014 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Ülkü Çetinkaya, "Mavi dil hastalığına karşı 6 ilçemizde ve tüm köylerimizde karantina kaldırıldı" dedi.

Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Ağustos'ta Kırklareli'nde görülen mavi dil hastalığına karşı merkez ile Lüleburgaz, Babaeski, Pınarhisar, Vize, Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde hayvan giriş çıkışlarının yasaklandığını anımsattı.

Aşılama çalışmalarıyla hastalığın yayılmasının önlendiğini belirten Çetinkaya, bayram öncesi karantinanın kaldırıldığını vurguladı.

Hayvan yetiştiricilerinin gönül rahatlığıyla hayvanlarını pazara çıkarabileceklerini ifade eden Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Hastalık ilk olarak Demirköy ilçemizde görüldü. Hastalığın görülmesinden itibaren 335 bin küçükbaş hayvan aşılandı. Aldığımız tedbirlerle hastalığın yayılmasının önüne geçtik. Besicilerimiz hayvanlarını pazarlara çıkartabilecek. Mavi dil hastalığına karşı 6 ilçemizde ve tüm köylerimizde karantina kaldırıldı." - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli'ndeki 'Mavi Dil Hastalığı' Karantinası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement