Kırklareli'nden Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'nden Kısa Kısa

Babaeski Belediyesinin yürüttüğü "Yalnız Değilsiniz Projesi"nin çalışmaları sürüyor.

18.04.2015 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Babaeski Belediyesinin yürüttüğü "Yalnız Değilsiniz Projesi"nin çalışmaları sürüyor.

Belediye Başkanı Abdullah Hacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında oluşturulan çağrı merkezinin aktif olarak hizmet vermeye başladığını söyledi.

Çağrı merkezinin özellikle engelli ve yaşlılara hizmet vereceğini ifade eden Hacı, belediye olarak engelli ve yaşlılara büyük önem verdiklerini belirtti.

Engelli ve yaşlıların günlük hayatlarını kolaylaştıracak projeler üretmeye devam edeceklerini belirten Hacı, herkesin bir gün yaşlanacağını ve herkesin birer engelli adayı olduğunu vurguladı.

1 Mayıs İşçi Bayramı'na doğru

Lüleburgaz Emek Platformu üyeleri Babaeski Belediye Başkan vekili Ayhan Sertgün'ü ziyaret etti.

Petrol İş Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, ziyarette platform adına yaptığı konuşmada, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Lüleburgaz ilçesinde düzenleneceğini söyledi.

1 Mayıs İşçi Bayramı kapsamında yürüyüş ve çeşitli etkinlikler düzenleneceğini ifade eden Düşova, Babaeski Belediyesi'nin de desteğini beklediklerini belirtti.

Sertgün de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, belediye olarak her zaman işçinin ve emekçilerin yanında olduklarını kaydetti.

Kelime türetme yarışması

Babaeski Milli Eğitim Müdürlüğü'nce okullar arası kelime türetme yarışması düzenlendi.

'Türkçe'nin doğru ve güzel konuşulması ile Türk dilinin zenginliklerinin ortaya çıkarılması' etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet İlkokulu konferans salonunda düzenlenen yarışmaya, 12 okul katıldı.

Öğrencilerin yarışma kuralları hakkında bilgilendirilmesinin ardından başlayan yarışmada, öğrenciler kura çekimleri ile kelime oluşturdu.

Yarışmada, yapılan değerlendirmeler sonucu Büyükmandıra Cumhuriyet Ortaokulu birinci, Alpullu Şeker Ortaokulu ikinci, Babaeski Ortaokulu ise üçüncü oldu.

Yarışmada, dereceye giren okullara hediye verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli'nden Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement