Kırklarelilerden "Atatürk Posteri" Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Kırklarelilerden "Atatürk Posteri" Tepkisi

Kırklarelilerden "Atatürk Posteri" Tepkisi

Kırklareli Belediyesi tarafından İstasyon Caddesi üzerine konulmak istenen Atatürk posterlerinin asılmasının engellendiği iddiasına Kırklarelililer tepki gösterdi.

13.08.2014 19:46  Güncelleme: 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Belediyesi ekipleri tarafından İstasyon Caddesi üzerine konulmak istenen Atatürk posterlerinin asılmasının engellendiği iddiasına Kırklarelililer tepki gösterdi.

İddiaya göre, belediye ekiplerinin İstasyon Caddesi'nde gerçekleştirdiği Atatürk Posteri asma çalışmaları sırasında olay yerine gelen polis ekipleri verilen talimat doğrultusunda posterin asılmasına izin vermedi. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP Milletvekili Turgut Dibek, CHP İl Başkanı Recep Zengin ve yaklaşık 300 kişi İstasyon Caddesi Vali Konağı önünde toplandı.

Başkan Kesimoğlu, caddede yaptığı konuşmada "Bu zihniyeti kınıyorum. Biz Atatürk'ümüzü şanı ile heybeti ile buraya koyacağız. Gerekçe güvenlik gerekçesiymiş. Burası kamuya açık bir alan. Biz buraya yapacağımız kaideye PKK terör örgütünün başkanının resmini koymayacağız.

Biz bu topraklar üzerinde rahatça yaşayabiliyorsak, Atatürk'ün ismine de, eserlerine de devrimlerine de sonuna kadar sahip çıkacağız. Kırklareli'de vatan ve bayarak sevgisi ile yaşayan insanlar var. Biz burada bir kamu hizmetini yapıyoruz. Ben sizin oylarınız ile seçilmiş sizleri temsil eden Belediye Başkanınız olarak Atatürk'ün fotoğraflarını kararlı bir şekilde buraya dikeceğim. Bu polis aracı oradan kalkacak. Atatürk'ün anlı şanlı fotoğrafı oraya asılacak. Bu mesele Kesimoğlu'nun mücadelesi değil. Bu halkın mücadelesidir. Biz doğru olanı yapmayı devam edeceğiz" dedi.

Milletvekili Dibek, gördüğü tablo karşısında çok şaşırdığını ifade ederek, "Emniyetin keyfi olarak bu aracı buraya koyup engelleme hakkı yoktur. Emniyet kafasına göre gelip bu yapılanı engelliyorum diyemez. Derhal bu araç buradan kaldırılsın" dedi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırklarelilerden 'Atatürk Posteri' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement