Kırkpınar Ağası Şahin'in 21 Yıllık Bayrak Geleneği Devam Ediyor - Son Dakika
Spor

Kırkpınar Ağası Şahin'in 21 Yıllık Bayrak Geleneği Devam Ediyor

Kırkpınar Ağası Şahin\'in 21 Yıllık Bayrak Geleneği Devam Ediyor

1998 yılları arasında Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ağalık yapmış Hüseyin Şahin’in kardeşi Osman Şahin, abisinin 21 yıllık ağalık geleneğini yaşatmaya devam ediyor.

26.07.2015 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1998 yılları arasında Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ağalık yapmış Hüseyin Şahin'in kardeşi Osman Şahin, abisinin 21 yıllık ağalık geleneğini yaşatmaya devam ediyor.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 4 yıllık ağalık yapmış Hüseyin Şahin'in kardeşi Osman Şahin, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne her yıl olduğu gibi bu yıl da 17 yıl önce ölen abisi için dikilen bayrakla katılarak abisinin anısını yaşatmaya devam ediyor.

21 yıldır Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katıldıklarını belirten Osman Şahin, "Biz Kırkpınar'a 21 yıldır geliyoruz. Hüseyin Şahin 17 sene önce vefat etti. Hüseyin Şahin Kırkpınar'da ağaymış gibi buraya geliyorum. Gelip burada güreşleri takip ediyorum. Hüseyin Şahin'in anıtına çelenk sunuyorum. Kardeşi olarak heykeline baktırıyorum. Türkiye'nin her yerinde onu unutturmamak için anonslar yaptırıyorum. Hüseyin Şahin'in kardeşi olarak onu unutturmamak için elimden geleni yaptırmaya çalışıyorum. Kırkpınar bu sene daha güzel. Bu yıl Kırkpınar daha hareketli ben bu hareketi görünce abimin zamanlarını hatırlıyorum ve seviniyorum. Güreşler çok iyi gidiyor. Sevdiğimiz çocuklar finale kaldılar. Ömrümüz yettikçe Edirne'ye gelmeye devam edeceğiz. Burası bizim ikinci vatanımız" dedi.

"BAYRAĞIMIZ 30 METREYE 13 METRE"

Osman Şahin, abisi adına Kırkpınar güreşlerine getirdiği bayrağı güreş alanında dolaştırılmasının ardından Edirne Belediyesine hediye edeceğini belirterek, "Bayrağımız 30 metreye 17 metre. Bugün yine abimin şiiri ile beraber dönecek. Ben bayrağı her sene getiriyorum ve belediyeye hediye ediyorum bu yıl yine hediye edeceğim. Şimdi Fatih'in bizim yanımızda ayrı bir özelliği var. Para ile Erbay'ı tercih etmiyor. Onun için para önemli değil. Fatih Baş pehlivan olarak Erbaa Hüseyin Şahin güreşlerine katılarak bizi gururlandırdı. O yüzden bugün onu destekliyoruz. Erbaa güreşleri 4 Ekim de başlayacak. Bu sene Erbaa güreşleri daha canlı olacak. Hüseyin Şahin Güreşleri'nin daha güzel olması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Kırkpınar Yağlı Güreşlerine katılan Erbaa Güreş Spor Kulüp Başkanı Mehmet Özdilek de 4 Ekim'de yapılacak olan Erbaa Güreşlerinin Kırkpınar'dan sonra en büyük güreş organizasyonu olacağını ifade ederek, "4 Ekim'de Erbaa'da Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri var. Kırkpınar'a Hüseyin Şahin'in bize bırakmış olduğu emanetleri yerine getirmek için geldik. Hem güreşleri takip ediyoruz hem de Erbaa güreşleri için güreşçilerle görüşmeye geldik. Hüseyin Şahin bize çığır açtı, bize yol gösterici bir insandı. Onun anısını yaşatmaya çalışıyoruz. Bu sene güreşlerin 26'ncısını yapacağız. Bundan sonra Hüseyin Şahin güreşleri Türkiye de Kırkpınar'dan sonraki en büyük güreş olarak devam edecek" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kırkpınar Ağası Şahin'in 21 Yıllık Bayrak Geleneği Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement