Kırkpınar Başpehlivanı Balaban'ın Buruk Sevinci - Son Dakika
Spor

Kırkpınar Başpehlivanı Balaban'ın Buruk Sevinci

Kırkpınar Başpehlivanı Balaban\'ın Buruk Sevinci

652.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Ali Gürbüz'ün dopingli çıkmasının ardından altın kemerin sahibi olan İsmail Balaban, altın kemerin ebedi sahibi olmak istediğini söyledi.

04.11.2013 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Ali Gürbüz'ün dopingli çıkmasının ardından altın kemerin sahibi olan İsmail Balaban, altın kemerin ebedi sahibi olmak istediğini söyledi. Buruk bir sevinç yaşadığını söyleyen Balaban, 3 yıl üst üste birinci olarak Antalya'nın emanetini geri getirmek istediğini kaydetti.

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan Ali Gürbüz'ün dopingli çıkmasının ardından Altın kemerin sahibi olan İsmail Balaban için sporcusu olduğu Konyaltı Belediyesi'nde tören düzenlendi. İsmail Balaban, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i, antrenörü Hasan Aydın ve Kulüp Başkanı Ayhan Abay ile birlikte ziyaret etti. Ziyarette Başkan Böcek, İsmail Balaban'a 5 küçük ve 1 yarım altın taktı.

Ziyarette konuşan Başkan Böcek, Türkiye Güreş Federasyonu'ndan resmi bir yazı gelmeden açıklama yapmadığını kaydetti. Resmi yazının gelmesinin ardından Edirne'den altın kemeri aldıklarını ifade eden Başkan Böcek, "652. Tarihi Kırkpınar güreşlerinde kazandığımız başarıyı buruk bir sevinçle kutluyoruz. Sevindirici olan tarafın ise altın kemerin Konyaaltı Belediyesi'nin gururu İsmail Balaban tarafından tekrar Antalya'ya getirilmesidir. İsmail Balaban Antalya'nın gururu oldu. Bugüne kadar belediye olarak ata sporumuzun destekçisi olduk. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz" dedi.

Altın kemerin geçmişte birçok kez Antalya'ya geldiğini ifade eden Başkan Muhittin Böcek, "İsmail Balaban bu yılın şampiyonu Ali Gürbüz'ün olayının ardından altın kemeri Antalya'ya getirdi. Bu kemer bir emanettir. İsmail Balaban'a ve emeği geçen herkese Antalya'ya, güreş diyarına altın kemeri getirdikleri için teşekkür ediyorum. Bu altın kemerim ebedi sahibi olabilmesi için üst üste kazanması gerekiyor. İsmail Balaban Konyaaltı Belediyesi'nin 6 yıldır güreşçisidir. Kısa sürede büyük başarıya imza attı. İlk çıktığı başpehlivanlık güreşinde altın kemeri almak her babayiğidin harcı değildir. Ebedi sahibi olabilmesi için çalışmalarına azim ve kararlılıkla devam etmesini bekliyoruz. Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Ali Gürbüz bizim kardeşimizdir. Bilerek bir şeyin içinde olmadığını düşünüyorum. O da er meydanlarındaki yerini alacaktır" diye konuştu.

Altın kemerin yeni sahibi İsmail Balaban ise Ali Gürbüz'ün dopingli çıkmasından üzüntü duyduğunu belirterek, buruk bir sevinç yaşadığını söyledi. Kırkpınar'da dereceye giren herkesten numune alındığını belirten Balaban, "Ben güreş sonrası da numune verdim. Ali Gürbüz kardeşimin bilinçli olarak doping kullandığına inanmıyorum" dedi.

Antalya'nın bir güreş şehri olduğunu vurgulayan Balaban, şunları söyledi:

"Antalya'nın ebedi olarak altın kemere ihtiyacı var. İlk yılımda finale kalmak benim için büyük başarıydı. Finale gelinceye kadar yorucu maçlar yaptım. Finalde Ali Gürbüz'e kaybettim. Ama ben üzülmedim. Kazanan yine Antalyalıydı. Bu olayların olması üzüntü vericiydi. Tek temennim altın kemerin ebedi olarak Antalya'da kalmasıdır. Daha fazla çalışıp üst üste altın kemeri üst üste alarak ebedi sahibi olmak istiyorum. İnşallah bunu da başaracağım."

Altın kemerin başka bir şehre gitmemesi tek tesellileri olduğunu kaydeden Balaban, "Güreşte belirli yerlere kolay gelinmiyor. Güreş emek, zahmet isteyen bir iş. Destek olduğu zaman bir yerlere geliyorsunuz. Bu altın kemeri er meydanında almak bambaşka bir duygudur. Şuanda tam anlamıyla mutlu değilim" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kırkpınar Başpehlivanı Balaban'ın Buruk Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement