Kırkpınar Başpehlivanı Okulu Şehir Turu Attı - Son Dakika
Spor

Kırkpınar Başpehlivanı Okulu Şehir Turu Attı

Kırkpınar Başpehlivanı Okulu Şehir Turu Attı

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı Orhan Okulu, memleketinde şehir turu attı.

28.07.2015 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Orhan Okulu, memleketinde şehir turu attı.

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalinde hemşehrisi Osman Aynur'u yenerek altın kemere uzanan Orhan Okulu, memleketi Antalya'ya geldi. Şehir turu atan Başpehlivan Orhan Okulu, altın kemeri aldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu kemeri başta Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'e ve Antalyalılara armağan ediyorum" dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise, belediyeciliğin park yapmakla bitmediğini ulusal kimliğe de önem verilmesi gerektiğini belirterek, "Belediyecilik sadece park yapmakla çöp konteynerlerini yer altına almakla bitmiyor. Şehirleşmenin yanında ulusal kimliğe de önem verilmelidir. Bize şehrimize kimlik veren elimizdeki değerlerin kıymetini çok iyi bilip onları da geliştirmemiz lazım. Yerel olmadan evrensel olunmaz. Yağlı güreşimiz önemli değerlerimizden birisidir. Burada rakibe ve yaptığın işe saygın var. Çok değerli ve bize has bir spordur" dedi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ise, yaptığı ısa konuşmada, "Ülkemiz kötü bir süreç içinde, şehit haberleri alıyoruz. Şehit ailelerine baş sağlığı diliyorum. CHP'li belediyeler olarak spora ve sanatçılara sahip çıkıyoruz. Hem Döşemealtı hem Muratpaşa'da geri dönüşümü alıyoruz. Edirne'de büyük bir gurur yaşadık. 14 branşın 7'sine Antalyalı güreşçiler damga vurdu. Başpehlivanımız Orhan Okulu bizi onurlandırdı, gururlandırdı. İkinci ve üçüncü de bizim gururumuz oldu. İnanın Antalyalılar olmasa güreşlerin neredeyse tadı olmayacak. Bize bu gururu yaşatan tüm güreşçilerimize saygılarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından konvoy Döşemealtı ilçesinde tur attıktan sonra kent merkezinden geçerek Muratpaşa Belediyesi'ne ulaştı. Belediye önünde düzenlenen törende Başpehlivan Okulu ve dereceye giren diğer pehlivanlara altın ve diğer hediyeleri verildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kırkpınar Başpehlivanı Okulu Şehir Turu Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement