Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara Oldu - Son Dakika
Güncel

Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara Oldu

Ederni sarayiçi'nde 3 gündür devam eden 655'inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, rakibi Mehmet Yeşil Yeşil'i 60 dakika süren mücadele sonunda altın puanla mağlup eden Ünyeli Recep Kara kazandı.

24.07.2016 20:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ederni sarayiçi'nde 3 gündür devam eden 655'inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, rakibi Mehmet Yeşil Yeşil'i 60 dakika süren mücadele sonunda altın puanla mağlup eden Ünyeli Recep Kara kazandı.

Recep Kara'ya altın kemerini Kırkpınar'ı izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan taktı.

FİNALE NASIL GELDİLER

başpehlivanlık için çayıra çıkan 61 pehlivandan Ordu Ünyeli Recep Kara, çeyrek finalde Serhat Balcı'yı yarı finalde Şaban Yılmaz'ı yenerek finale geldi. Finalde Mehmet Yeşil Yeşil ise Ali Gürbüz'ü altın puanla yenerek finale kaldı.

BAŞPEHLİVANLIK ALTIN PUANLA GELDİ

Başpehlivanlık finalinin saat 18.00 sıralarında başlayan 30 dakikalık normal süresinde pehlivanlar, birbirlerine üstünlük sağlayamadılar. Bu yüzden Recep Kara ve Mehmet Yeşil Yeşil'in final mücadelesinde 10 dakikalık puanlama bölümüne geçildi. Bu bölümde de beraber bitti. Recep Kara, altın puan uygulamasında Mehmet Yeşil Yeşil'i 60 dakika süren mücadelenin sonunda koltuk altından bastırdı, aldığı altın puanla Kırkpınar başpehlivanı oldu. Recep Kara, böylece Kırkpınar'da 4'üncü başpehlivanlığını kazanmış oldu.

KIRKPINAR AĞASINDAN ŞEHİT AİLELERİNE 100 BİN TL

Seyfettin Selim, 400 bin lira vermesinin ardından diğer adaylar adaylıktan çekildikten sonra 100 bin lira da şehit ailelerine bağış yapacağı sözünü verdi. 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağalıklarını yapan Seyfettin Selim, 2017 yılının da ağası oldu.

ALTIN KEMERİ ŞEHİTLERE ARMAĞAN ETTİ

655'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde Mehmet Yeşil Yeşil'i altın puanlama bölümünde yenerek başpehlivanlığı kazanan Recep Kara, büyük sevinç yaşadı. Er Meydanı bir anda Recep Kara'yı destekleyen güreseverlerle dolarken, kazandığı altın kemeri askeri darbeye karşı koyarken hayatını kaybeden şehitlere armağan ettiğini ifade eden başpehlivan Reep Kara, şunları söyledi:

"Bu milletteki birlik ve dirlik olduğu müddetçe aynı Çanakkale ruhu gibi bu milleti dize getiremeyecekler. Er Meydanı'nın yiğitleri pehlivanları yeri gelir bu sahalarda cenk ederiz, gerekirse o tankın karşısına geçer vücudumuzu siper ederiz. O yüzden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bu acıları Allah bize bir daha göstermez."

BAŞPEHLİVANIN ÖDÜLÜ 40 BİN LİRA

Geçen yıl 37 bin lira olan başpehlivanlık ödülü 40 bin liraya çıkarıldı. Başpehlivanlık güreşlerinde ikinci olan pehlivan 25 bin, üçüncü ise 12 bin 500 lira para ödülünün sahibi oldu. Ayrıca 14 kategoride yapılacak güreşlerin birincilerine altın, ikincilerine gümüş, üçüncülerine bronz madalya, Organizasyon Komitesinde seçilecek en iyi peşrev yapan ilk üç pehlivana altın, gümüş, bronz madalya verildi. Edirne Belediyesi, bu yıl 14 kategoride dereceye giren pehlivanlara toplam 219 bin 950 liralık para ödülü dağıttı.

8 PEHLİVANIN ALTIN KEMER MÜCADELESİ

Çayıra çıkan başpehlivanlar Recep Kara, Orhan Okulu, İsmail Koç, Ali Gürbüz, Salih Erinç, Mehmet Yeşil Yeşil, Serhat Balcı ve Şaban Yılmaz altın kemer için mücadele etti.

ERKEN FİNALDE SON ŞAMPİYON YENİLDİ

Çeyrek finalde erken final olarak değerlendirilen son şampiyon Orhan Okulu ile 2 yıllık doping cezası sona eren Ali Gürbüz eşleşti. Kırk dakikalık normal güreşte yenişemeyen 2 başpehlivanın 10 dakikalık puanlama bölümünde de galip çıkamadı. Ardından süresiz altın puan bölümünde yaklaşık 105 dakika süren güreşte Ali Gürbüz, geçen yılın başpehlivanı Orhan Okulu'yu tuşla yenerek adını yarı finale yazdırdı.

SIRALAMA ŞÖYLE

655'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerindeki 14 kategoride dereceye giren pehlivanlar şöyle:

BAŞ:

1-Recep Kara

2-Mehmet Yeşil Yeşil

3-Şaban Yılmaz

3-Ali Gürbüz

BAŞALTI

1-Ali Yanatma

2-Kemal Şahin

3-Emre Erkal

3-Hakkı Aygün

BÜYÜK ORTA BOY

1-Kürşat Şevki Korkmaz

2-Süleyman Başar

3-Tanju Gemici

3-Kazım San

KÜÇÜK ORTA BÜYÜK BOY

1-Cengizhan Şimşek

2-Rasim Saraç

3-Mevlüt Köken

3-Tansel Umut

KÜÇÜK ORTA KÜÇÜK BOY

1-Tolga Turhan

2-Emirhan Ergin

3-Fatih Al

3-Mustafa Çoban

DESTE- 3 (Deste Büyük)

1-Hasan Güzeller

2-Hasan Özdemir

3-Semih Bayram Yılmaz

3-Onur Susuz

DESTE- 2 (Deste Orta)

1-Hidayet Avcı

2-Mustafa Taş

3-Enes Mustafa Akşehirlioğlu

3-Yunus Emre Yaman

DESTE- 1 (Deste Küçük)

1-Ramazan Sarı

2-İbrahim Çağlayan

3-Umut Bayraklı

3-Hacı Abdullah Dilek

AYAK

1-Serdar Yıldırım

2-Sefa Yılmaz

3-Umur Aybey

3-Ömer Ağdaş

TOZKOPARAN

1-Ensar Bıyık

2-Adem Ayseli

3-Murat Yılmazlar

3-Enver Tunahan Çetin

TEŞVİK- 2

1- Mustafa Ali Çıldan

2-Eren Kalkan

3-Osman İrfan Alpat

3-İbrahim Akyiğit

TEŞVİK- 1

1-Ömer Faruk Kırat

2-Erkan Şahin

3-Ümit Yavuz

3-Furkan Taş

MİNİK- 2

1- Ramazan Yıldız Çilenker

2-Duhan Hamza Duman

2-Yiğit Öztürkcan

3-Görkem Karabıyıklıdan

MİNİK- 1

1-Cengizhan Ramazan Doğan

2-Yasin Yeşil

3-Deniz Demir

3-Onur Keskin

EN İYİ PEŞREV

Gürsel Umut

Atakan Makas

Gökhan Vurcanlı

- Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement