Kırkpınar'da Altın Kemer Sahibini Buluyor - Son Dakika
Güncel

Kırkpınar'da Altın Kemer Sahibini Buluyor

Kırkpınar\'da Altın Kemer Sahibini Buluyor

Edirne'de bu yıl 654'ncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemer bugün yapılacak final günü güreşleriyle sahibini bulacak.

26.07.2015 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de bu yıl 654'ncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemer bugün yapılacak final günü güreşleriyle sahibini bulacak. Er Meydanı'na Kocaeli'nden gelen 44 yaşındaki doğuştan görme engelli Gökmen Aydın kıspet giyip, yağlandıktan sonra gösteri maçında rakibini yendi. Engellilerin her alanda spor yapabildiğini kanıtladığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Aydın, "Er Meydanı'ndan tüm Türkiye'ye mesajımı verdiğim için çok mutluyum" dedi.

654'ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri üçüncü günüde Sarayiçi Er Meydanı'ndaki çeyrek final güreşleriyle devam etti. Sabah 09.30 da başlayan güreşlerde pehlivanlar yaklaşık 30 dereceyi bulan sıcak havada yağlanarak kol bağlayıp güreş tuttu.

Dünkü güreşlerin ardından ilk 8'ye kalan başpehlivanlar bugün altın kemere ulaşmak Er Meydanı'na çıkacak. Favori baş pehlivanlar güç de olsa rakiplerini yenerek final umudunu sürdürdü. Bugün yeniden çayıra çıkacak olan başpehlivanlar Abdullah Güngör, Osman Aynur, Orhan Okulu, Recep Kara, İsmail Koç, İsmail Balaban, Serhat Balcı başpehlivan olmak için Fatih Atlı ise ikinci kez altın kemeri almak için mücadele edecek.

18 KAMERALI SİSTEM KURULDU

Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Er Meydanı'na Edirne Emniyet Müdürlüğü ile Edirne Belediyesi tarafından 18 kameralı MOBESE sistemi kuruldu. Tribünlerin yanı sıra güreşlerin yapıldığı alanları da görüntüleyen sistem Sarayiçi'nde kurulan Kırkpınar polis merkezinden dakika dakikaya izleniyor.

BAKANLIK İZNİYLE GÜREŞTİ

Kocaeli de oturan 44 yaşındaki doğuştan görme engelli Gökmen Aydın güreş federasyondan aldığı özel izinle 654'ncü Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerine katılarak kıspet giyip güreş yaptı. Er Meydanı'nda rakibi Dündar Özalp ile gösteri mücadelesi yapan Aydın, seyircilerden büyük alkış topladı. Rakibini tuş ederek yenen ve engellilerin spor yapmasını birkaç branşa sıkıştırmanın doğru olmadığını ifade etti. Gözüne takılan bir bantla güreşen Aydın, "1 yıldır bugün için çok çalışıyordum. Aynı zamanda milli judocuydum. Uluslararası organizasyonlarda derecelerim var. Beni hafife almayın. Ben buraya güreşmeye geldim. Rakibim çok iyiydi biraz zorlandım ama benim özel tekniklerim var. Diğer arkadaşımı tebrik ediyorum. Çok güzel güreşti. Ben çok duygulandım. Burada bütün Türkiye gördü ki engelliler birkaç branşa bağlı kalamaz. Tüm görme engellileri temsilen buraya çıktım. Bundan sonrada bu güreşlere katılacağım. Devletten istediğim engellilerin sporuna yatırım yapılsın, bizler daha da faydalı şeyler yaparız" dedi. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırkpınar'da Altın Kemer Sahibini Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Microsoft Store Güncellemesi ile Yeni Uygulamaları Keşfedin
    17:09 Microsoft Store Güncellemesi ile Yeni Uygulamaları Keşfedin

    Microsoft, Windows 11 ve yapay zeka çalışmalarının yanı sıra masaüstü uygulamalarını da ihmal etmiyor. Microsoft Store için yayınlanan yeni güncelleme ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde yeni uygulama ve oyunlar keşfedebilecek.

  • Togg CEO'su Gürcan Karakaş, çift motorlu dört çeker T10X, T10F elektrikli sedanın satış tarihi, uygun fiyatlı B-SUV modeli Togg T8X ve firmanın Avrupa çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu
    17:09 Togg CEO'su Gürcan Karakaş, çift motorlu dört çeker T10X, T10F elektrikli sedanın satış tarihi, uygun fiyatlı B-SUV modeli Togg T8X ve firmanın Avrupa çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu

    Togg CEO'su Gürcan Karakaş, çift motorlu dört çeker T10X'in haziran-temmuz aylarında satışa sunulabileceğini, T10F sedanın satış tarihinin Mart 2025 - Nisan 2025 arasında olabileceğini ve uygun fiyatlı B-SUV modeli T8X'in de aynı dönemde tanıtılabileceğini açıkladı. Ayrıca Togg'un Avrupa'daki satış stratejisinin değiştiğini ve doğrudan Almanya, Fransa, İtalya gibi merkez ülkelere girmeyi planladığını belirtti.

  • Metin Akpınar'ın kızının annesinin film görüntüsü ortaya çıktı
    17:09 Metin Akpınar'ın kızının annesinin film görüntüsü ortaya çıktı

    DurakMedya'dan Mustafa Barış Durak'ın haberine göre, duayen oyuncu Metin Akpınar'ın evlilik dışı dünyaya gelen ikiz kızlarından biri olan Duygu Nebioğlu'nun annesi Suphiye Orancı'nın bir filmde rol aldığı görüntüler ortaya çıktı. İbrahim Tatlıses, Seda Sayan, Şehnaz Dilan gibi oyuncuların yer aldığı 'Yorgun Perihan Savaş'lı', 'Yalan' ile Hülya Avşar'lı 'Aşıksın' filmlerinde Orancı'nın rol aldığı görüldü. Ancak Tatlıses'in, Orancı'yı hatırlamadığı belirtildi.

  • Toshiba, 5000 Çalışanıyla Yollarını Ayırıyor
    17:09 Toshiba, 5000 Çalışanıyla Yollarını Ayırıyor

    Toshiba, Japonya departmanındaki 5000 çalışanıyla yollarını resmi olarak ayıracak. Bu toplu işten çıkarma kararıyla maliyetleri düşürmeyi hedefleyen firma, gelecekteki dijital projelere kaynak aktaracak. Toshiba'nın finansal durumunu düzeltmek için aldığı bu radikal kararlar, kullanıcıların yararına olmayı umut ediyor.

  • İzmit'te bir market deposunda çıkan yangın kontrol altına alındı
    17:08 İzmit'te bir market deposunda çıkan yangın kontrol altına alındı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir marketin deposunda çıkan yangın, yakındaki binanın çatısına sıçradı. Yangın kısa sürede büyüdü ve kentin birçok noktasından görülecek kadar duman oluştu. İtfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın sırasında sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar etkili oldu. İzmit Belediyesine ait binaya da sıçrayan alevler, çok sayıda ekibin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında yaralanan olmazken, deponun zarar gördüğü belirtildi.

  • Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi
    17:04 Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi

    Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kırmızı orman karıncaları, orman zararlılarına karşı biyolojik mücadele amacıyla Narlısaray Orman İşletme Şefliğine taşındı. Karıncalar, özel sandıklara konularak yeni yuvalarına yerleştirildi ve beslenmeleri için toz şeker döküldü. Nakil operasyonuna Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı ve Narlısaray İşletme Şefi de katıldı.

  • Mersin'de posta dağıtıcıları milli takım için yarıştı
    17:03 Mersin'de posta dağıtıcıları milli takım için yarıştı

    Mersin PTT Başmüdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması'na 7 ilden 34'ü kadın 124 posta dağıtıcısı katıldı. Yarışmada erkeklerde Teyfik Erçetin, kadınlarda ise İlknur Uçar birinci oldu. Başarılı olan posta dağıtıcıları Türkiye finalinde mücadele edecek.

  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yeni Döneme Başladı
    17:03 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yeni Döneme Başladı

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yeni dönemin ilk olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Fırat Görgel, şehre yatırımlar yapacaklarını ve iletişimi güçlendireceklerini belirtti.

  • Balıkesir Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı
    17:01 Balıkesir Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde jandarma ekipleri tarafından 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı. Ayvalık ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 2 organizatör hakkında adli ve idari işlem başlatılırken, bir otomobile de el konuldu.

  • Marmaris Belediyesi Ketenci Deresi'nde Temizlik Çalışması Yaptı
    17:00 Marmaris Belediyesi Ketenci Deresi'nde Temizlik Çalışması Yaptı

    Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri ekibi, Ketenci Deresi'nde meydana gelen çamurları ve atılan çöpleri temizledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle ilçenin birçok noktasında kapsamlı temizlik çalışması başlatıldı.


Advertisement