Kırkpınar'da Harcamaları Açıklandı - Son Dakika
Yerel

Kırkpınar'da Harcamaları Açıklandı

Kırkpınar\'da Harcamaları Açıklandı

Edirne'de bu yıl 653'üncüsü gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin harcamaları açıklandı.

02.07.2014 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de bu yıl 653'üncüsü gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin harcamaları açıklandı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, güreşlerde toplam 2 milyon 53 bin lira civarında para harcandığını, bu rakamın geçtiğimiz yılla oranla 795 bin lira daha az olduğunu kaydetti.

Edirne Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda 4'ü gündem dışı toplam 11 madde görüşülüp karara bağlandı.

Başkan Gürkan bu yıl Kırkpınar'ın Edirne Belediyesi'ne maliyetini net olmayan rakamlara göre açıklarken, toplam 2 milyon 53 bin lira civarında para harcandığını, bu rakamın geçtiğimiz yıla oranla 795 bin lira daha düşük maliyette olduğunu belirtti. Başkan Gürkan konuyla ilgili olarak, "Geçen yıl bu rakam 2 milyon 848 bin liraymış. Şu an itibariyle 795 bin lira daha az bir maliyet var önümüzde. Ama net rakamlar çıktığında bunları daha net rakamlar olarak açıklayacağız" dedi.

ASKERİ HASTANE ŞEHİTLİK OLACAK

Toplantı gündeminde olan maddelerden birisi de Edirne çöplüğü yolunda bulunan ve tek bir duvarın kaldığı eski Askeri Hastane'nin şehitlik ve orman yapımıyla ilgili maddesi oldu. Madde ile söz konusu alanda bulunan ve şehit olup oraya gömüldüğü tespit edilen 5 bin 3 şehit için bir şehitlik yapılacağı ve yine aynı yere onların anısına 5 bin 3 adet ağaç dikileceğine dair madde kabul edildi. Gürkan, "Bildiğiniz gibi şehrimizde maalesef şu an tek bir duvarı kalmış bir askeri hastanemiz var. Keşke daha çok yapısı ortada olabilseydi. Bu askeri hastane geçmişte çeşitli savaşlarda, Osmanlı İmparatorluğu döneminde ülkenin çeşitli yerlerinde, çeşitli savaşlarda yaralanmış askerlerin tedavi edildiği bir hastaneydi. Tabii ki burada vefat eden o yaralı askerlerimizde asker hastanesinin yanında yer alan bir mezarlığa gömülmüş bulunuyorlardı. Tespitlere göre burada 5 bin 3 adet askerimizin şehit olarak yattığını belirlenmiş" ifadelerini kaydetti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırkpınar'da Harcamaları Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement