Kırkpınar'da İkinci Gün Heyecanı Başladı - Son Dakika
Güncel

Kırkpınar'da İkinci Gün Heyecanı Başladı

Kırkpınar\'da İkinci Gün Heyecanı Başladı

Edirne'de bu yıl 654'ncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşlerinde ikinci gün müsabakaları başladı.

25.07.2015 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de bu yıl 654'ncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşlerinde ikinci gün müsabakaları başladı. Pehlivanlar Sarayiçi Er Meydanı'nda yağlanarak 30 dereceyi bulan sıcak havada güreş tutuyor.

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 654'ncüsü düzenlenen tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinde dün başlayan güreş heyecanı bu sabahki karşılaşmalarla devam ediyor. Minik boyların yanı sıra diğer kategorilerde de başlayan güreşlerde 30 dereceye ulaşan sıcak havada pehlivanlar yağlanarak kol bağladıktan sonra Er Meydanı'nda güreşe tutuştu.

Az sayıdaki güreş severin takip ettiği güreşlerde özellikle küçük ve orta boylardaki mücadeleler ilgiyle izleniyor.

BAŞPEHLİVANLAR ÇAYIRA ÇIKIYOR

Davul ve zurnaların eşlik ettiği ikinci gün güreşlerinde 55 başpehlivan çayıra çıkarak güreşe başlayacak. Başpehlivanların güreşi yarı final mücadelesine kadar sürecek. Yarı final ve devamı ise yarın yapılacak. Başpehlivanlar rakiplerini kura ile belirleyecek. UNESCO'nun somut olmayan kültür mirası listesinde yer alan ve üç gün süren Kırkpınar güreşlerinde toplam 10 ton zeytinyağı ile pehlivanların gözlerini bilebilmesi için 5 bin adet salaşpur bezi kullanılacak. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırkpınar'da İkinci Gün Heyecanı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement