Kırkpınar'da Pehlivanlar 10 Ton Yağ ile Yağlanacak - Son Dakika
Spor

Kırkpınar'da Pehlivanlar 10 Ton Yağ ile Yağlanacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Er meydanı detay görüntüler-Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan röportajı Kırkpınar'da pehlivanlar 10 ton yağ ile yağlanacak-"Edirne'nin düğünü" olarak nitelenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için son hazırlıklar bitirildi- Cuma çayıra çıkacak pehlivanın ter bezinden yağına kadar tüm eksikler tamamlandı 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde pehlivanlar, 10 ton yağ ile yağlanacak.

21.07.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Er meydanı detay görüntüler-Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan röportajı Kırkpınar'da pehlivanlar 10 ton yağ ile yağlanacak-"Edirne'nin düğünü" olarak nitelenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için son hazırlıklar bitirildi- Cuma çayıra çıkacak pehlivanın ter bezinden yağına kadar tüm eksikler tamamlandı 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde pehlivanlar, 10 ton yağ ile yağlanacak.Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 654 yıldır devam eden bir dünya organizasyonuna ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.Kırkpınar'ın UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi'nde yer aldığını hatırlatan Gürkan, şunları kaydetti: "Bu yıl Er Meydanı bölgesi Edirne'mizin 4 kez sel felaketine maruz kalması nedeniyle etkilenen bölgelerden biriydi. Edirne Belediyesi olarak yaklaşık 4 milyon liralık bir bedelle buranın onarımını gerçekleştirdik. Şu an itibariyle hiçbir eksiğimiz kalmadı."Geçen yıl güreşler için bin 725 pehlivanın kayıt yaptırdığını hatırlatan Recep Gürkan, "Bu yıl bu sayının da üzerine çıkarak, yeni bir rekor kıracağımızı düşünüyorum. Edirne Belediyesi olarak pehlivanlarımızın yatak, yolluk ve ödülleri gibi harcamalar için toplamda 1 milyon lira civarında bir para dağıtacağız. Bu organizasyon tamamen belediyenin bütçesinden karşılanıyor. Edirne Belediyesi dışında hiçbir kurumun bu anlamda maddi olarak bir katkısı yoktur." - 10 ton yağ kullanılacakGürkan, Trakya Birlik'in pehlivanların güreşlerde yağlanması amacıyla 10 ton zeytinyağı verdiğini bildirdi.Pehlivanların güreşirken terlediğinde yağın yakmasını önlemek için kullandıkları salaşpur bezinden de 2 bin metre aldıklarını aktaran Gürkan, şöyle devam etti: "Salaşpur bezinden 5 bin adet hazırladık. Ayrıca güreşlere katılımı artırmak için bilet fiyatlarında indirim yaptık. Biletix tarafından satılan Kırkpınar biletlerinin fiyatlarını geçen yıla göre yüzde 40 düşürdük. Amaç daha çok para kazanmak veya Kırkpınar'dan az zarar etmek değil. Bizim amacımız kaç para harcarsak harcayalım, Kırkpınar gibi muhteşem bir organizasyonu daha çok seyirciyle ve coşkuyla kutlamaktır. Cuma ve cumartesi günü 50 lira, başpehlivanlık güreşinin olduğu 26 Temmuz Pazar günü 70 lira olmak üzere biletlerin satışlarını yapacağız."

Kırkpınar\'da Pehlivanlar 10 Ton Yağ ile Yağlanacak
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kırkpınar'da Pehlivanlar 10 Ton Yağ ile Yağlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincanlı Sporcular Avrupa Şampiyonasında Bronz Madalya Kazandı
    09:36 Erzincanlı Sporcular Avrupa Şampiyonasında Bronz Madalya Kazandı

    Erzincanlı milli sporcular Bengisu Erçetin ve Nazlıcan İnci, Avrupa Büyükler Badminton Şampiyonası'nda çiftler kategorisinde bronz madalya kazanarak Türkiye'nin tarihindeki ilk Avrupa şampiyonası madalyasını elde etti. Sporcular, Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda büyük bir coşkuyla karşılandı. Vali Hamza Aydoğdu, sporcuları ve antrenörlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Kenan Sofuoğlu'nun oğluna lüks araba hediyesi tartışma yarattı
    09:09 Kenan Sofuoğlu'nun oğluna lüks araba hediyesi tartışma yarattı

    Kenan Sofuoğlu'nun oğlu Zeyn'in 5. yaş günü için milyonluk spor araç süslenerek hediye edildi. Sofuoğlu, aracın kendilerine ait olmadığını ve bir arkadaşlarının aracını süsleyip doğum gününde Zeyn'in kullanması için getirdiğini açıkladı.

  • Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi
    01:01 Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi

    Corendon Alanyaspor Teknik Sorumlusu Orhan Çıkırıkçı, Galatasaray maçında kırmızı kart gören Teknik Direktör Fatih Tekke ile ilgili, 'Çok kolay bir pozisyonda atılması bana biraz tuhaf geldi. Gelip uyarabilirdi. Önümüzdeki haftalara bakacağız' dedi.

  • Okan Buruk:
    00:45 Okan Buruk: "Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, 'Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldı. Bu 6 maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi' dedi.

  • Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi
    00:25 Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi

    Bafra Kuş Cenneti'nde, Turizm Haftası kapsamında bisiklet turu düzenlendi. Etkinlik, bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini göstermek ve bisiklet turizmini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi. Samsun Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve birçok bisiklet tutkunu etkinliğe katıldı.

  • Okan Buruk: Galatasaray'ı şampiyon yapmak için 6 maç kaldı
    23:50 Okan Buruk: Galatasaray'ı şampiyon yapmak için 6 maç kaldı

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldı. Bu 6 maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi" dedi.


Advertisement