Kırkpınar İçin Ankara'da Bir Araya Geldiler - Son Dakika
Yerel

Kırkpınar İçin Ankara'da Bir Araya Geldiler

Kırkpınar İçin Ankara\'da Bir Araya Geldiler

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin final müsabakalarında tüm Edirnelilere ve güreşseverlere Er Meydanı’nın yenileneceğinin müjdesinin vermesinin ardından ilk toplantı Ankara’da gerçekleştirildi.

17.08.2016 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin final müsabakalarında tüm Edirnelilere ve güreşseverlere Er Meydanı'nın yenileneceğinin müjdesinin vermesinin ardından ilk toplantı Ankara'da gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk ile görüşen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin bugünkünden daha donanımlı bir şekilde geleceğe taşınabilmesi adına gereken bütün çalışmaları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Başkan Gürkan, dünyanın en köklü geleneklerinden biri olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı'nın yenilenmesi ve geleceğe taşıması için çalışmalara başladıklarını söyledi. Çalışma arkadaşlarıyla birlikte Ankara'ya giden ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda bir dizi toplantı gerçekleştiren Gürkan, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk ile de bir araya geldi.

655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin final müsabakalarına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın Er Meydanı'nın yenileceğini müjdelediğini hatırlatan Gürkan, "18-24 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nde Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç Edirne'ye gelmişti. Final güreşlerine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile birlikte Kırkpınar Stadı'nın modernizasyonu ile ilgili bir açıklama yapmıştık" diye konuştu.

Kırkpınar Stadı'nın 1950'li yılların başında yapılmaya başlandığını ifade eden Gürkan, "Er Meydanı bugünkü koşullarda ihtiyaca cevap vermiyor, donatıları eksik. Edirne Belediyesi olarak Er Meydanı dışındaki alanın rekreasyonunu yapmış, izinlerini almış, çalışmalara başlamıştık. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte Ankara'ya gittik. Gençlik Spor Bakanlığı'nda bir dizi toplantılar yaptık. Kırkpınar Stadının geleceği ile ilgili çalışmalara başladık. UNESCO İnsanlığın Somut Olamayan Dünya Mirası Listesi'nde yar alan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin geleceğe taşınması, müsabakaların daha nezih bir ortamda yapılması ve yağlı güreşin gelecek kuşaklara bugünkünden daha da iyi, daha donanımlı bir şekilde taşınabilmesi adına Edirne Belediyesi olarak gereken bütün çalışmaları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırkpınar İçin Ankara'da Bir Araya Geldiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement