Kırkyama Sanatçıları sergileri ile beğeni topladı - Son Dakika
Güncel

Kırkyama Sanatçıları sergileri ile beğeni topladı

Kırkyama Sanatçıları sergileri ile beğeni topladı

Çanakkale Kent Konseyi Boreas Kırkyama Çalışma Grubu tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşmasına katılan kırkyama sanatçıları sergileri ile Çanakkalelilerle buluştular.

05.09.2016 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gülser Kırçiçeği: Bebeklerin bir kalıbı var. Kumaşları kesiyor bedeni dikmeye başlıyoruz. Giysileri dikiyoruz. Küçük minyatür elbiseler dikiyor gözlerini boyuyoruz. Saçlarını kumaş ya da keçeden yapıyor üstlerine aksesuarları dikiyoruz. 2005 yılından bu yana kırkyama ve bez bebek yapıyorum. Son iki senedir Türkiye ve Dünya'da bez bebek popüler oldu. Çanakkale'de gerçekleştirilen festivali başarılı buluyorum. Tüm kırkyama severler burada buluşuyor."

GC Patchwork Studio Günsu Güngör; "3 yıl aradan sonra Çanakkale'de olmak mutluluk verici. Muhteşem mekanda çalışmalarımızı Çanakkale halkı ve kırkyama dostlarıyla paylaşıyoruz. Çanakkale çok özellikli bir şehir tarih yüklü doğası ve mükemmel insanları ile aynı dili konuştukları bir Belediye'ye sahipler ve destekler alıyorlar. Keşke büyükşehirde bizlere de bu destekler nasip olsa. Bu imkanları da en doğru şekilde değerlendirdiklerine inanıyorum. Küçük gruplar halinde çalışırken bu festivalle birden kocaman bir kortejde kendimizi bulduk. Bu çok büyüleyici. Boreas çalışma grubunu yürekten kutluyorum. Bu sinerji Türkiye'de kırkyamanın gelişmesine büyü katkı sağlayacaktır."
Ayşe Kerem; "2015 Patchwork Avrupa Şampiyonası üçüncüsü olmaktan mutluluk duyuyorum. 70 yaşında böyle bir gündemle yarışmaya katılma niyetimiz yoktu. Ama birden bire örtü bitince yerel faktörlerin zenginliği ve vitray çalışması üzerine yaptığımız değişiklikler ses getirebilir umuduyla hocama öneride bulundum bireysel olarak sergiye katıldım finale kaldı ve dereceye girdiğini öğrendik hepimiz için büyük mutluluk oldu. Bizde paylaşım vardır. Sevgiyi güzellikleri hüznü paylaşmak vardır. Günsu hanım bize bu seçimleri yapabilmemiz konusunda yeni ufuklar açıyor. Ülkemin bu şekilde dışarda temsil edilmesi çok güzel. Kırkyama gelenekselden çıkıp sanat olmaya yöneldi. Ses getiren sonuçlar olacaktır."

Neslihan Erkan; "Eserimde kırk uçurması, onu kumaşla resmetmeye çalıştım. Kırk uçurması kapadokya yöresine ait bebeğin kırkının çıkmasını anlatan bir konu. 2 yıl sürdü çalışmam. Çanakkale gerçekten yaşanılacak bir şehir organizasyon çok güzel."

Ülker Akit; "Kırkyamaya kızım vasıtasıyla başladım. Kızım kırkyama sergisi gezmiş ve sergiyi beğenmiş. Günsu hanımla tanıştım 10 yıl oldu. Çanakkalelilere çok teşekkür ediyoruz. İnşallah diğer şehirlere de örnek olur."
Leyla Bizaroğlu; "Kırkyamaya 93 yılında başladım. Kırkyamayı çok seviyorum. 2 sene kurs aldım. 3-4 sene ara verdim. Eşim vefat edince Günsu Hanım davet etti. Çalışmalarımı sürdürüyorum. Çanakkale buluşması çok güzel. Çanakkale'de bu buluşmanın yapılması çok değerli."

Hayrinur Torun; "Bizim sergimizin özelliği biz eserlerimizde eski kazakları değerlendirdik. Bütün eserlerimizin % 90'ı kazak çalışmalarından oluşuyor. Bu kazaklar aynı zamanda tarihi önemi olan kazaklarda olabiliyor. Annemizden kalan kazaklar da oluyor. Battaniyelerle çalışıyoruz. Diğer kumaşlardan da çalışıyoruz ama bizim ağırlığımız kazaklar. Buluşmayı çok başarılı buluyoruz. Çanakkale Türkiye'ye örnek olacak bir etkinlik düzenliyor."

Özhan Abat, "Her sene daha güzel daha farklı gerçekten inanılmaz bir şekilde geçti. Türkiye'ye örnek olsun istiyorum. Birçok ilde festival olsun gittikleri yerde anlatsınlar. Eninde sonunda ben Akçakoca da festival yapacağım. Yazar ve sanatçı evinde sergimizi yaptık. Çok memnun kaldık. 9 öğrencimle geldim. Biz Akçakoca tarihi evlerini konsept olarak aldık. Sergim geri dönüşümle ilgiliydi çok beğenildi."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kırkyama Sanatçıları sergileri ile beğeni topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement